2324 - 06/05/2014
2324

2324 - 06/05/2014

A poques hores que comenci la campanya per a les eleccions europees, el govern espanyol ha refermat el seu missatge: l'economia s'està refent i el pitjor de la crisi ja ha passat. Les dades de l'atur d'avui han estat les millors del segle: s'ha reduït en 111.000 persones a Espanya, 12.600 de les quals a Catalunya. Malgrat tot, el 86% dels nous contractes que es van fer a Catalunya van ser temporals.

Per contrastar aquestes dades amb la realitat empresarial catalana, hem convidat Josep González, president de la patronal Pimec. González ha constatat que les expectatives de les petites i mitjanes empreses catalanes per a aquest 2014 són sensiblement millors a les de l'any anterior i que sectors com el turístic ja estan veient els resultats d'aquesta millora.

Els comptes públics han estat avui afectats per dues decisions del Tribunal Constitucional. D'una banda, ha estimat el recurs del govern central contra l'euro per recepta establert per la Generalitat. Per contra, ha avalat la legalitat de les taxes judicials, amb què l'executiu català preveu recaptar entre 11 i 12 milions d'euros.

L'anàlisi de l'actualitat l'hem completat amb Saül Gordillo, Quim Torra i Toni Bolaño.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3