Primera línia - 06/04/2020

Primera línia - 06/04/2020

Alguns dels protagonistas del capítol d'avui son:

Cristina Ramírez, metgessa de família del CAP Roger de Flor de Barcelona. A part de passar consulta als pacients del CAP, truca a molts d'ells al seu domicili. "S'ha disparat molt l'angoixa, la gent està molt angoixada. I tenen més demanda que tu els truquis, que els donis suport, tinguin patologia o no. Necessiten que hi hagi algú a l'altra banda, i això t'ho diuen per telèfon. Perquè tothom està vivint moments de molta incertesa."
Laura Fàbregas, psicòloga de l'Hospital Santa Caterina de Salt. Normalment es dedica al tractament de malalties neurodegeneratives, però arran de l'epidèmia de la Covid-19, la xarxa de salut mental de l'hospital ha decidit crear un equip de suport emocional per a pacients, familiars i professionals sanitaris. "Ahir mateix vaig estar acompanyant una filla en el moment d'acomiadar-se del seu pare i ens deia que recordaria per sempre aquest moment, que l'hi haguéssim deixat fer i que estava molt, molt agraïda. Intervenir en crisi és una feina dura, però alhora és molt agraïda. Ajuda molt sentir que ajudes."
Judit Pierola, llevadora de l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa. Aquests dies, al seu hospital es concentren parts d'altres llocs que ara estan convertits en centres de tractament del coronavirus. Li costa acostumar-se a les ulleres i mascaretes perquè normalment els parts tenen més proximitat amb la gestant i la seva parella. "A les 03.20 ha nascut la Maria. Ha sigut un part curt, però intens. És una nena de 2,820. La tenim amb la marona fent pell amb pell, un fet que en aquests moments podem dir que és una situació de luxe."

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3