Primera línia - 02/04/2020

Primera línia - 02/04/2020

Els protagonistes del tercer capítol del programa "Primera línia" son:Tània Penas i Fina Pérez, tècniques d'Emergències Sanitàries del SEM. Treballen a la zona d'Osona amb guàrdies de 24 hores. Aquests dies traslladen contínuament amb l'ambulància pacients a l'Hospital de Vic. "El més dur és dir-li a la gent gran que ens enduem a l'ambulància que no podem portar cap acompanyant, que han d'ingressar a l'hospital sols."Maria Bonich, infermera del CAP Sanllehy de Barcelona. Considera que el personal sanitari està mantenint un difícil equilibri entre la responsabilitat que tenen en la salut pública i atendre la família. "Costa gestionar les pròpies ansietats. Voldries estar amb la família i ells et troben a faltar, tenen por i els has de mostrar seguretat."Peio Sánchez, rector de la parròquia de Santa Anna de Barcelona. Ha decidit confinar-se a l'església de la Plaça de Catalunya per acollir un grup de persones sense sostre i sense papers. "La situació de vulnerabilitat és molt forta i la soledat, també. Nosaltres la patim, però ells ho fan en unes condicions més dures. Patim pensant en el que ens ve a sobre. Els més pobres patiran molt el que ve al darrere d'aquesta situació. Refugiats, persones sense papers, persones sense llar... Ara és una emergència sobre una altra emergència."Pia Lloret, directora i infermera de la residència de gent gran d'Esterri d'Àneu. Fa 28 anys que treballa al centre i mai havia viscut una situació com aquesta. Fa 20 dies que van tancar la residència per evitar contagis. Ens presenta amb satisfacció la Montserrat Espanya, interna de la residència. La Montserrat té 105 anys, segueix l'actualitat per la ràdio i està molt preocupada pels fets i pel seu fill, al qual ara no pot veure. La Pia, que té una filla metgessa a l'Hospital de Sant Pau, és optimista: "Quan arribem al matí tots diem `Bon dia, estem bé!' Crec que quan tot això passi, és una frase que pintarem allà a la paret: `Bon dia, estem bé!'"

Aquests son alguns personatges que inclou el proper capítol de "Primera línia" i que han enviat el seu testimoni al 667373452:

Tània Penas i Fina Pérez, tècniques d'Emergències Sanitàries del SEM. Treballen a la zona d'Osona amb guàrdies de 24 hores. Aquests dies traslladen contínuament amb l'ambulància pacients a l'Hospital de Vic. "El més dur és dir-li a la gent gran que ens enduem a l'ambulància que no podem portar cap acompanyant, que han d'ingressar a l'hospital sols."
Maria Bonich, infermera del CAP Sanllehy de Barcelona. Considera que el personal sanitari està mantenint un difícil equilibri entre la responsabilitat que tenen en la salut pública i atendre la família. "Costa gestionar les pròpies ansietats. Voldries estar amb la família i ells et troben a faltar, tenen por i els has de mostrar seguretat."
Peio Sánchez, rector de la parròquia de Santa Anna de Barcelona. Ha decidit confinar-se a l'església de la Plaça de Catalunya per acollir un grup de persones sense sostre i sense papers. "La situació de vulnerabilitat és molt forta i la soledat, també. Nosaltres la patim, però ells ho fan en unes condicions més dures. Patim pensant en el que ens ve a sobre. Els més pobres patiran molt el que ve al darrere d'aquesta situació. Refugiats, persones sense papers, persones sense llar... Ara és una emergència sobre una altra emergència."
Pia Lloret, directora i infermera de la residència de gent gran d'Esterri d'Àneu. Fa 28 anys que treballa al centre i mai havia viscut una situació com aquesta. Fa 20 dies que van tancar la residència per evitar contagis. Ens presenta amb satisfacció la Montserrat Espanya, interna de la residència. La Montserrat té 105 anys, segueix l'actualitat per la ràdio i està molt preocupada pels fets i pel seu fill, al qual ara no pot veure. La Pia, que té una filla metgessa a l'Hospital de Sant Pau, és optimista: "Quan arribem al matí tots diem 'Bon dia, estem bé!' Crec que quan tot això passi, és una frase que pintarem allà a la paret: 'Bon dia, estem bé!'"

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3