"Preguntes freqüents": l'impacte de l'exclusiva sobre l'imam de Ripoll, Alfred Bosch i els cinc anys de la confessió de Pujol

Obrim el FAQS amb una entrevista a Jaume Roures, editor de Público.es per analitzar l'impacte de l'exclusiva sobre l'imam de Ripoll i les seves vinculacions amb el CNI. Complementarem aquesta tema amb Simona Levy, activista i autora de l'estudi sobre les fake news "#FakeYou".
Al FAQS rebrem el conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, arran les acusacions d'espionatge contra el ministre Josep Borrell. Sobre aquest afer sentirem el testimoni del diputat gal·lès Hywel Williams, que ha denunciat haver estat objecte d'aquest espionatge.
Aquesta setmana farà 5 anys de la confessió de Jordi Pujol i al FAQS volem saber com ha afectat l'escenari polític català, quina influència ha tingut en el procés sobiranista i en la mutació de l'espai convergent. Ho farem amb el periodista Manuel Cuyàs, curador de les memòries de Jordi Pujol, amb Joaquim Nadal, excap de l'oposició a Pujol i exconseller socialista, i amb l'escriptor i filòleg Jordi Amat, autor de "La confabulació dels irresponsables".
Al FAQS sentirem el testimoni de Paddy Armstrong, un dels "quatre de Guildford", condemnat 15 anys injustament al Regne Unit acusat d'un atemptat de l'IRA. Aquest fet es va popularitzar amb la pel·lícula "En el nom del pare". El periodista Jonathan Martínez ens ajudarà a contextualitzar aquesta entrevista i a establir els paral·lelismes entre el conflicte basc i l'irlandès.
Aquest dissabte farà exactament 50 anys de l'arriba de l'home a la lluna i per això coneixerem el testimoni de Carlos García Pintado, l'espanyol que, ubicat a l'estació de seguiment de Fresnadillo (Madrid), va tenir notícia de la gesta mig segons abans que a Houston.
A cadires ens acompanyaran els periodistes Jordi Barbeta, Anna Grau, Bea Talegón i Daniel Basteiro.
També comptarem amb l'actuació de Guineu i amb un monòleg de Marta Bosch.
Completen el FAQS les col·laboracions habituals de Pilar Rahola, Maiol Roger, Quico Sallés i Joaquim Luna.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3