Terra baixa

Contingut per majors de 12 anys

Dirigit per Isidro Ortiz, la nova versió de "Terra baixa" segueix la trama original de l'obra teatral homònima d'Àngel Guimerà. La pel·lícua planteja l'oposició entre la Terra Baixa corrompuda i la Terra Alta, la muntanya no contaminada.

En el rerefons de l'obra es percep l'ambient de la societat rural a la Catalunya de l'època, on els camperols havien de suportar una feixuga dependència dels amos de les terres. Contra aquesta situació, Guimerà crea el mite de la Terra Alta, un món incontaminat, on no existeix el mal i d'on surt l'heroi que s'oposa a la corrupció de la terra baixa i venç el mal.

En Sebastià, l'amo de les terres, està arruïnat. Necessita casar-se amb una bona pubilla per eixugar els deutes, però corren rumors entre la gent de les seves terres que té un embolic amb la Marta, la filla del moliner. Per tal de tallar els rumors de soca-rel i obtenir el beneplàcit del pare de la pubilla, en Sebastià decideix casar la Marta amb un pastor que viu a les muntanyes i fer-lo moliner. La Marta, que havia estat obligada a mantenir relacions íntimes amb el Sebastià des de ben jove, troba en l'amor d'en Manelic la força per trencar la dependència que la lliga a en Sebastià. L'enfrontament de la parella acabada de casar contra l'autoritat de l'amo desencadena un drama que acaba amb la mort d'en Sebastià de les mans d'en Manelic. 

"Terra baixa" està coproduïda per Televisió de Catalunya i Fausto Producciones SL, amb col·laboració de l'ICIC.

Producció: Televisió de Catalunya i Fausto producciones, 2011
Direcció i adaptació guió: Isidro Ortiz
Intèrprets: Ernest Villegas (Manelic), Francesc Orella (Sebastià), Marina Gatell (Marta), Oscar Rabadan (Mossèn), Joan Pera (Ermità), Roger Casamajor (Xeixa), Mercè Arànega (Pepa), Cata Munar (Antonia), Quimet Pla (Nando), Jordi Coromina (Josep) i Xevi Vilar (Perruca)
Director de fotografia: Julian Elizalde
Músic: Pep Sala

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3