Accedeix a la versió amb audiodescripció

L'enigma Verdaguer

Accedeix a la versió amb audiodescripció
Contingut per majors de 7 anys

La pel·lícula s'acosta a la figura de Verdaguer. Es tracta d'un film que vol trobar l'home darrere del mite a través dels principals fets de la seva vida.

Una nova aproximació a la figura del polifacètic Jacint Verdaguer: des de la seva joventut, en què recitava els primers poemes entre els companys de l'esbart de Vic a la font del Desmai, fins als últims dies, envoltat de familiars i religiosos que volien apropiar-se el seu llegat simbòlic. "L'enigma Verdaguer" situa el poeta al centre de l'acció, en fa un retrat humà, en mostra les seves contradiccions interiors, els errors i les petites misèries, però també posa en valor la seva força de voluntat, la solidesa de la seva fe i la seva bondat innata.

Una producció de Diagonal Televisió, coproduïda per TV3 i RTVE, amb el suport de l'ICEC, 2019
Director: Lluís M. Güell
Idea original i direcció argumental: Xavier Bru de Sala
Guió: David Plana
A partir d'una història d'Enric Gomà, Teresa Vilardell i David Plana
Director de fotografia: Raimon Lorda 
Música original: Xavier Capellas
Productors executius TVC:  Oriol Sala-Patau i Esther Dueñas
Productors executiu Diagonal TV: Albert Sagalés 
Productora executiva RTVE: Maite Pisonero
Intèrprets:  Ernest Villegas (Jacint Verdaguer), Roger Casamajor (Jaume Collell), Pere Arquillué (Bisbe Morgades),  David Marcé (Claudio López, marquès de Comillas), Diana Gómez (María Gayón, marquesa de Comillas), Bea Segura (Reina Maria Cristina), Laia Manzanares (Amparo Duran), Llum Barrera (Deseada Duran),  Dafnis Balduz (Mossèn Joan), Pepa López (Mare de Verdaguer), Clara Segura (Emília), Pau Roca (Alcalde Amat), Lluís Villanueva (Doctor Turró), Francesc Orella (Pare Piñol), Juanjo Puigcorbé (Menéndez Pelayo) i Pau Durà (Pare Blanco)

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3