Ebre, del bressol a la batalla

Contingut per majors de 12 anys

L'any 1938 la Guerra Civil espanyola ja ha desgastat els dos exèrcits. El bàndol feixista disposa de l'ajuda incondicional de l'armament i els homes facilitats per Hitler i Mussolini mentre l'exèrcit republicà, en canvi, es veu ignorat per una Europa més preocupada per una possible Gran Guerra que pel destí d'Espanya.

Direcció: Román Parrado

Intèrprets: Oriol Pla (Pere Puig), Enric Auquer (Fermí Quintana), Àlex Monner (Valentí Godall), Roser Tapias (Carme), Alfonso Sánchez (Mayor García), Artur Busquets (Martí Claret), Emilio Palacios (Jaume Comelles), Manuel Morón (Manuel Azaña), Adolfo Fernández (Juan Negrín) i Kimberley Tell (Nan Green)

Origen: Catalunya

Any: 2016

Guió: Eduard Solà

Producció: Televisió de Catalunya, Setmàgic Audiovisual, Enciende TV amb la producció associada de Compacto

Fotografía: Pierre Aïm

Música: Pablo Cervantes

Títol original: Ebre, del bressol a la batalla


Sinopsi ampliada:

Premi Gaudí a la millor pel·lícula per a televisió a la IX edició.

En aquest ambient, travessar l'Ebre sembla la millor tàctica republicana per cridar aquestes aliances internacionals indispensables i demostrar, alhora, la resistència contra els feixistes, que duen embranzida cap a la victòria. Poc abans de la travessa del riu, davant l'escassedat de soldats i l'alta mortaldat dels últims mesos, milers de joves d'entre 17 i 18 anys són cridats a files per l'exèrcit republicà. "Ebre, del bressol a la batalla" narra la història d'aquests joves obligats a abandonar la innocència entre el xiulet de les bales.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3