Ebre, del bressol a la batalla

Contingut per majors de 12 anys

Premi Gaudí a la millor pel·lícula per a televisió a la IX edició. L'any 1938 la Guerra Civil espanyola ja ha desgastat els dos exèrcits. El bàndol feixista disposa de l'ajuda incondicional de l'armament i els homes facilitats per Hitler i Mussolini mentre l'exèrcit republicà, en canvi, es veu ignorat per una Europa més preocupada per una possible Gran Guerra que pel destí d'Espanya.

En aquest ambient, travessar l'Ebre sembla la millor tàctica republicana per cridar aquestes aliances internacionals indispensables i demostrar, alhora, la resistència contra els feixistes, que duen embranzida cap a la victòria. Poc abans de la travessa del riu, davant l'escassedat de soldats i l'alta mortaldat dels últims mesos, milers de joves d'entre 17 i 18 anys són cridats a files per l'exèrcit republicà. "Ebre, del bressol a la batalla" narra la història d'aquests joves obligats a abandonar la innocència entre el xiulet de les bales.

 

Producció: Televisió de Catalunya, Setmàgic Audiovisual, Enciende Tv amb la producció associada de Compacto, 2016
Director; Román Parrado
Guionista: Eduard Sola
Productor: Oriol Marcos
Productora executiva TVC: Elisa Plaza
Compositor música: Pablo Cervantes
Intèrprets: Oriol Pla (Pere Puig), Enric Auquer (Fermí Quintana), Àlex Monner (Valentí Godall), Roser Tapias (Carme), Alfonso Sánchez (Mayor García), Artur Busquets (Martí Claret), Emilio Palacios (Jaume Comelles), Manuel Morón (Manuel Azaña), Adolfo Fernández (Juan Negrín) i Kimberley Tell (Nan Green)

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3