TOTS ELS PROGRAMES

 • La diada de Sant Jordi
  Veure vídeo

  La diada de Sant Jordi

  La recepció de la diada de Sant Jordi i la setmana parlamentària en general han estat marcades, aquest any, per la voluntat de renovació del Tribunal Constitucional. En aquest sentit, el president de la Generalitat, José Montilla, ha demanat unitat d'acció als partits catalans per renovar l'òrgan. Un òrgan que, després de quatre anys, encara no ha dictat sentència sobre l'Estatut.

 • Esperant la sentència de l'Estatut
  Veure vídeo

  Esperant la sentència de l'Estatut

  Aquesta setmana, les converses als passadissos del Parlament han estat marcades per la possible sentència del Tribunal Constitucional sobre el recurs del Partit Popular a l'Estatut d'Autonomia. En un ambient polític enrarit per aquesta resolució, els diputats de tots els partits comentaven la jugada.

 • Els efectes de la nevada
  Veure vídeo

  Els efectes de la nevada

  175 carreteres afectades, pobles aïllats, línies elèctriques inservibles i milers d'usuaris sense llum i telèfon. Aquest és el balanç de la nevada del 8 de març passat. Un balanç que ha centrat la setmana parlamentària i que el conseller d'Interior, Joan Saura, ha tancat focalitzant el problema en les companyies elèctriques.

 • La pujada de l'IVA i els trenta anys d'eleccions a la cambra catalana
  Veure vídeo

  La pujada de l'IVA i els trenta anys d'eleccions a la cambra catalana

  La decisió del president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, d'apujar l'IVA per combatre el dèficit fiscal ha arribat al Parlament. En la sessió de control, en què també es va parlar de Fecsa-Endesa i dels talls de subministrament elèctric ocasionats per les nevades del 8 de març, l'oposició va qüestionar el paper del PSC en les votacions al Senat i al Congrés a favor de la mesura.

 • Les conclusions de l'incendi d'Horta i l'atur
  Veure vídeo

  Les conclusions de l'incendi d'Horta i l'atur

  Aquesta setmana s'ha posat punt final a la comissió d'investigació de l'incendi d'Horta. Els diferents grups parlamentaris han coincidit a elogiar la feina dels professionals, i a reconèixer que hi va haver mancances i que calen millores. També s'ha parlat de responsabilitat a la Comissió de Treball.

 • La tempesta de neu
  Veure vídeo

  La tempesta de neu

  La gran nevada de dilluns va causar dos problemes de gestió immediats. El primer, el col·lapse d'una bona part de les vies de l'àrea metropolitana i de les comarques de Girona. El segon, les 33 torres elèctriques tombades per la neu i els 200.000 abonats que es van quedar sense llum. De tot això, se'n va parlar al ple, en què l'oposició es va mostrar molt crítica.

 • Parlament - 06/03/10
  Veure vídeo

  Parlament - 06/03/10

  Discrepàncies en les declaracions dels caps de Bombers i dels sindicalistes sobre l'incendi d'Horta de Sant Joan. Aquesta setmana, a la comissió d'investigació, unes veus han sigut crítiques amb la Conselleria d'Interior i altres opinions han manifestat que l'operatiu de l'incendi va tenir diversos errors i problemes.

 • Parlament - 27/02/10
  Veure vídeo

  Parlament - 27/02/10

  Segueix l'actualitat política catalana al programa "Parlament", presentat per Josep Maria Martí.

 • Parlament 20/02/2010
  Veure vídeo

  Parlament 20/02/2010

  La situació preelectoral i els primers testimonis de l'incendi d'Horta de Sant Joan són els temes que han marcat la setmana política, que han tingut la seva expressió a la cambra catalana i que són tractats pel programa "Parlament".

 • Parlament - 13/02/10
  Veure vídeo

  Parlament - 13/02/10

  La recuperació de l'economia no arriba, i això no escapa al Parlament. Un cop més, l'atur i la baixa productivitat industrial han estat els protagonistes de la sessió de control d'aquesta setmana. L'oposició s'ha mostrat contundent. Convergència i Unió ha anunciat que el seu grup proposarà dedicar un ple a l'economia. Menys diplomàtic, el Partit Popular ha demanat eleccions anticipades.

 • La proposta de divisió territorial en vegueries
  Veure vídeo

  La proposta de divisió territorial en vegueries

  La proposta de divisió territorial en vegueries ha marcat l'actualitat política de la setmana i el programa "Parlament" ho explicarà. Després que el Consell Executiu va aprovar, dimarts, el projecte de llei de vegueries, les reaccions no es van fer esperar. Des de les poblacions de comarques com la Vall d'Aran o les que integren el Penedès, o des de ciutats com Lleida, Tarragona, Reus, Vic o Manresa, han matisat amb més o menys intensitat el projecte, segons els interessos sectorials.

 • La nova regulació d'equipaments comercials
  Veure vídeo

  La nova regulació d'equipaments comercials

  El Parlament de Catalunya ha començat amb força aquest 2010 i ha recollit la polèmica que suscita el cementiri nuclear d'Ascó. El primer ple de l'any s'ha tancat amb l'aprovació de dos decrets llei: l'un per regular els equipaments comercials i l'altre per millorar la renda mínima d'inserció, a causa de la crisi econòmica actual.

 • Parlament - 23/01/10
  Veure vídeo

  Parlament - 23/01/10

  Segueix l'actualitat política catalana al programa "Parlament", presentat per Josep Maria Martí.

 • Parlament - 16/01/10
  Veure vídeo

  Parlament - 16/01/10

  Segueix l'actualitat política catalana al programa "Parlament", presentat per Josep Maria Martí.

 • Parlament - 19/12/09
  Veure vídeo

  Parlament - 19/12/09

  Segueix l'actualitat política catalana al programa "Parlament", presentat per Josep Maria Martí.

Anar al contingut