TOTS ELS PROGRAMES

 • "Parlament" - 11/09/2010
  Veure vídeo

  "Parlament" - 11/09/2010

  La celebració de la Diada i l'anunci del president de la Generalitat de la convocatòria d'eleccions seran els temes principals de "Parlament", el programa d'informació i divulgació de les activitats de la cambra catalana que inicia al 33 una nova temporada.

 • La prohibició de les corregudes de toros
  Veure vídeo

  La prohibició de les corregudes de toros

  Moltes emocions en l'últim ple d'aquest període de sessions: la prohibició de les corregudes de toros a Catalunya ha estat molt celebrada pels col·lectius de defensa dels animals, mentre que els pro taurins han quedat decebuts. La iniciativa legislativa popular s'ha aprovat amb el suport d'Esquerra, Iniciativa i gran part dels diputats de Convergència i Unió, que, com els del PSC, tenien llibertat de vot.

 • Parlament - 24/07/10
  Veure vídeo

  Parlament - 24/07/10

  L'Estatut continua al centre de l'activitat política catalana, però també de Madrid. El president de la Generalitat, José Montilla, s'ha reunit aquesta setmana amb el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, per analitzar la sentència del Tribunal Constitucional. Montilla s'ha declarat satisfet amb la trobada, però ha demanat gestos. Fora de La Moncloa, al Senat s'han votat les resolucions del Debat de Política General, però cap text de suport a l'Estatut català ha aconseguit prou suport per ser aprovat.

 • Parlament - 17/07/10
  Veure vídeo

  Parlament - 17/07/10

  Segueix l'actualitat política catalana al programa "Parlament", presentat per Josep Maria Martí.

 • Parlament - 10/07/10
  Veure vídeo

  Parlament - 10/07/10

  Segueix l'actualitat política catalana al programa "Parlament", presentat per Josep Maria Martí.

 • Parlament - 03/07/10
  Veure vídeo

  Parlament - 03/07/10

  Segueix l'actualitat política catalana al programa "Parlament", presentat per Josep Maria Martí.

 • L'actualitat política
  Veure vídeo

  L'actualitat política

  Segueix tota l'actualitat política de la setmana amb Josep Maria Martí Rigau.

 • Les novetats del "cas Palau"
  Veure vídeo

  Les novetats del "cas Palau"

  Les novetats de la comissió del "cas Palau" ocuparan demà l'espai principal de "Parlament". Les compareixences han continuat aquesta setmana a la cambra catalana i, per tant, també les picabaralles entre els grups que donen suport al govern i l'oposició, que demana reiteradament la presència i la declaració del conseller d'Economia, Antoni Castells.

 • Mesures anticrisi
  Veure vídeo

  Mesures anticrisi

  Setmana de ple al Parlament i, per tant, setmana de preguntes al president de la Generalitat. La sessió de control d'aquesta setmana ha estat especialment dura i els portaveus dels grups polítics han centrat les intervencions en el paquet de mesures urgents per reduir el dèficit que va aprovar dimecres la cambra.

 • L'actualitat política
  Veure vídeo

  L'actualitat política

  Continuem parlant de la crisi econòmia i les mesures del govern, com la rebaixa del sou de diputats i funcionaris. A més, ja està constituïda la comissió del "cas Millet".

 • El "cas Millet" i la crisi
  Veure vídeo

  El "cas Millet" i la crisi

  La constitució d'una nova comissió d'investigació parlamentària sobre les possibles connexions polítiques de l'anomenat "cas Millet" centra una bona part del programa "Parlament". L'altre aspecte de l'actualitat política ha estat la crisi i les retallades previstes pels governs espanyol i català.

 • Els efectes de la retallada
  Veure vídeo

  Els efectes de la retallada

  La retallada de sous, serveis socials i obra pública, les suposades connexions polítiques del "cas Millet" i la sentència del Tribunal Constitucional, que encara no ha arribat, centren el programa "Parlament".

 • L'ombra de la retallada
  Veure vídeo

  L'ombra de la retallada

  Les reaccions a les mesures anticrisi anunciades pel president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, centren el programa "Parlament" d'aquesta setmana. La retallada del 5% del sou dels funcionaris, la congelació de les pensions i la supressió del "xec nadó" van protagonitzar la sessió de control i el ple del Parlament.

 • La resposta unitària davant la falta de sentència de l'Estatut
  Veure vídeo

  La resposta unitària davant la falta de sentència de l'Estatut

  La preocupació pel futur de l'Estatut i els esforços dels partits catalans per articular una resposta unitària davant la falta de sentència del Tribunal Constitucional configuren una bona part del programa "Parlament" d'aquesta setmana. El president José Montilla ha publicat un article al diari "El País", sota el títol "Les raons de Catalunya mereixen ser ateses".

 • La reforma del Tribunal Constitucional
  Veure vídeo

  La reforma del Tribunal Constitucional

  L'acord Montilla-Mas per demanar des del Parlament de Catalunya la reforma del Tribunal Constitucional ha centrat la setmana parlamentària. Dijous es repetia, una vegada més, la majoria que el 30 de setembre del 2005 havia donat forma a l'Estatut. El PP i el grup mixt es quedaven sols contra la llei de lleis de Catalunya. Esquerra Republicana hi votava a favor, però no firmava la proposta de resolució.

Anar al contingut