Parlament - 23/03/2013

Parlament - 23/03/2013

La imputació d'Oriol Pujol, a Parlament

La notícia política de la setmana a Catalunya, explicada a "Parlament" , ha estat la imputació d'Oriol Pujol en l'anomenat cas de les ITV. El TSJC ha citat el diputat, que ha renunciat als seus càrrecs al partit, CDC, i al grup parlamentari de CiU. Oriol Pujol continuarà només com a diputat. Aquest tema ha motivat la reacció del protagonista i també de tots els grups parlamentaris. Convergència i Unió, Esquerra Republicana i el grup socialista s'han mostrat favorables a les renúncies polítiques de Pujol.

El programa "Parlament" també entrevista aquesta setmana la dirigent d'Esquerra Marta Rovira. Els republicans han de desenvolupar una doble tasca parlamentària: exercir d'oposició i al mateix temps donar suport al govern.

Cal destacar també la llum verda parlamentària que aquesta setmana ha rebut el projecte de llei de consultes de Catalunya, que pot esdevenir clau en el futur exercici del dret a decidir del poble català.

El reportatge d'actualitat mostra l'empenta cada vegada més important de la societat civil, que té una influència cada cop més decisiva en els aspectes polítics i legislatius. Dos exemples ho demostren: el dret a decidir i la campanya per aturar els desnonaments.

Jaume Collboni, del PSC, és el diputat que protagonitza el reportatge social d'aquesta setmana, amb arrels i connexions sindicalistes, concretament amb la UGT.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3