Parlament - 16/02/2013

Parlament - 16/02/2013

Preocupació institucional pels casos de corrupció, a "Parlament"

Una setmana més, els casos de corrupció dels partits centren l'agenda política de Catalunya i de tot l'estat. El programa "Parlament" se centra en aquesta temàtica i ho fa a través de la primera sessió de control de la legislatura al president de la Generalitat, Artur Mas. En un clima de tensió, tots els grups van demanar més transparència i eficàcia per fer front a aquesta situació, que allunya encara més la ciutadania de la classe política i institucional.

D'altra banda, "Parlament" entrevista l'alcalde de Montblanc Josep Andreu, d'Esquerra Republicana, que tot i tenir majoria absoluta, ha decidit formar un govern de concentració, donades les especials circumstàncies nacionals i econòmiques del país, i demana extrapolar aquest pacte a nivell nacional.

Finalment, el programa tanca amb dos reportatges de màxima actualitat: el primer, sobre l'efecte de l'augment de l'IVA en el servei de monitors de menjador de les escoles. El segon, sobre el xoc de competències entre Generalitat i govern central, després que el Partit Popular acceptés al Congrès una Iniciativa Legislativa Popular per declarar les corrides de toros com un bé d'interès cultural.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3