TOTS ELS CLIPS

 • Un vi que s'obre al món
  Veure vídeo

  Un vi que s'obre al món

  En general, els licors d'alta graduació no necessiten carta de presentació entre els russos, a diferència del vi amb Denominació d'Origen Pla de Bages, que fins fa molt poc no exportava ni un litre al mercat rus. Però l'esforç per donar-se a conèixer com un vi amb molta personalitat està donant els seus fruits. Això sí, a Rússia ho fan amb l'ajuda d'un veritable cavaller sense armadura, en Yuri, que té el títol oficial de "cavaller del vi".

 • El millor amic de l'home
  Veure vídeo

  El millor amic de l'home

  Singapur és un dels països més petits i poblats del món, per tant, la falta d'espai sol ser un problema força comú entre els seus habitants. Però, tot i que viuen en apartaments minúsculs, molts singapuresos no renuncien a la companyia d'una mascota. És per això que els animals petits s'han convertit en una solució ideal. Aquesta oportunitat de negoci la va veure fa deu anys una empresa lleidatana dedicada a l'alimentació i la cria d'animals.

 • Una DO amb ànima garnatxa
  Veure vídeo

  Una DO amb ànima garnatxa

  A Singapur les millors previsions de creixement per als pròxims anys se les emporten els productes gurmet, entre els quals hi ha el vi. Com que la competència és ferotge, els restaurants de cuina catalana s'han convertit en la plataforma perfecta per donar a conèixer els nostres vins. Els sommeliers aposten per vins originals de la Denominació d'Origen Terra Alta que perdurin al paladar dels comensals.

 • L'oli del nord
  Veure vídeo

  L'oli del nord

  A Holanda, el sector agroalimentari és un dels principals motors del país, però això no treu que també els agradi gaudir de bons productes estrangers. Per exemple, si parlem d'oli d'oliva verge extra, els holandesos es decanten per l'oli amb Denominació d'Origen Protegida Empordà. I no només a les botigues o a les cases, fins i tot és el favorit als restaurants amb estrella Michelin.

 • El làser: la tecnologia verda
  Veure vídeo

  El làser: la tecnologia verda

  La digitalització de la indústria holandesa està força avançada en comparació amb la resta de països europeus. Aquest país s'ha convertit en un espai de referència per a les empreses catalanes que busquen una col·laboració fluida amb les d'aquí. I com a exemple, hem vingut a veure el cas d'una empresa del Bages, líder mundial en marcatge làser d'etiquetes i productes de tota mena.

 • Que n'és de sana, l'avellana!
  Veure vídeo

  Que n'és de sana, l'avellana!

  Un dels aspectes que més identitat pròpia aporta a la cultura mexicana és la cuina. Seria fàcil identificar algun dels seus ingredients més emblemàtics, però des de Reus treballen per afegir-ne un més: l'avellana de Reus amb denominació d'origen protegida. S'ha convertit en un dels ingredients estrella d'una fàbrica de bombons de Ciutat de Mèxic.

 • Priorat, l'aposta segura
  Veure vídeo

  Priorat, l'aposta segura

  Avui dia, els vins de la Denominació d'Origen Qualificada Priorat són dels que han assolit més prestigi arreu del món, i això és la millor carta de presentació per a un mercat que, a Mèxic, està en plena expansió. Ho saben bé en un celler de la capital, on no dubten a suggerir un vi DOQ Priorat als clients que busquen sorprendre els seus convidats.

 • Enganxats a la moda
  Veure vídeo

  Enganxats a la moda

  El sector tèxtil s'ha convertit en un dels deu negocis més importants del país, en part gràcies a l'entrada d'empreses estrangeres que han impulsat el mercat. Una d'aquestes la va fer créixer una família de tres germans de Sabadell, que exporten a Mèxic colzeres i genolleres de roba. El que abans eren només uns pantalons trencats, avui s'ha convertit en una oportunitat per crear un estil propi.

 • Un formatge en alça
  Veure vídeo

  Un formatge en alça

  L'Urgèlia és l'únic formatge català que compta amb el distintiu DOP (Denominació d'Origen Protegida); així, doncs, no és estrany que sigui un valor en alça al mercat de Wall Street... o, més ben dit, al supermercat. S'elabora amb llet de vaques frisones que pasturen lliurement pels prats de l'Alt Urgell i de la Cerdanya.

 • Un brindis per la DO de moda
  Veure vídeo

  Un brindis per la DO de moda

  No és casualitat que els vins amb Denominació d'Origen Montsant exportin el 50% de la seva producció. Han estat la revelació dels últims anys, i han enamorat tothom que ha tingut la sort de tastar-los. D'entre ells, hi ha l'Analisa, una italiana a qui els nostres vins li agraden gairebé tant com els de la seva terra. És per això que avui ha triat tres vins DO Montsant per a una ocasió molt especial... El seu aniversari!

 • Donem gràcies per la mantega!
  Veure vídeo

  Donem gràcies per la mantega!

  El Dia d'Acció de Gràcies recorda molt el que seria el nostre Nadal. És un dia en què es reuneix tota la família al voltant d'una taula i donen gràcies per les coses bones que els han passat. Un dels motius pels quals poden estar agraïts és l'arribada, als Estats Units, de la mantega amb Denominació d'Origen Protegida de l'Alt Urgell i de la Cerdanya, i és que una quarta part de la mantega que fabriquen els ramaders d'aquesta zona s'exporta als Estats Units.

 • Prendre magnesi és de justícia
  Veure vídeo

  Prendre magnesi és de justícia

  El que més exportem els catalans als Estats Units són productes farmacèutics i la ciutat de Nova York és una de les principals portes d'entrada, i és per això que una empresa de Barcelona dedicada als suplements alimentaris de magnesi i col·lagen l'ha escollit per desembarcar al mercat nord-americà, aprofitant l'augment de la demanda entre els esportistes.

 • Bellesa sense fronteres
  Veure vídeo

  Bellesa sense fronteres

  Fins a Dubai, epicentre dels Emirats Àrabs, els catalans hi exportem tractaments mèdics i de bellesa fets per una empresa barcelonina.

 • Catalans 2.0
  Veure vídeo

  Catalans 2.0

  La domòtica també s'exporta. La seva tecnologia en forma de software la fabrica una empresa amb seu a Igualada que l'exporta per a diversos usos en edificis d'Istanbul, a Turquia.

 • L'elixir de l'eterna joventut
  Veure vídeo

  L'elixir de l'eterna joventut

  Dubai també ha adquirit cremes de bellesa fabricades per una empresa familiar de Cervelló, a Barcelona.

Anar al contingut