TOTS ELS CLIPS

  • A tota pastilla
    Veure vídeo

    A tota pastilla

    Carson City és la capital de Nevada, coneguda per les seves muntanyes i les activitats a l'aire lliure que s'hi poden practicar. Així doncs, quan aquesta empresa familiar del Vallès Oriental, vinculada al sector de les motos i les bicis, va decidir muntar una filial als Estats Units, no s'ho va haver de pensar dues vegades per instal·lar-s'hi. Malgrat que estan especialitzats en pastilles i discos de fre, a l'hora de competir no hi ha ningú que els aturi!

  • Les bombolles amb més glamur
    Veure vídeo

    Les bombolles amb més glamur

    Amb 40 milions de turistes, Las Vegas es considera la capital de l'oci i l'entreteniment. I la majoria la visiten amb un motiu per brindar. Ja sigui per fer-la grossa en un comiat de solter, guanyar al casino o casar-se! A la capella més famosa de Las Vegas, on es van casar Elvis Presley, Michael Jordan o Britney Spears -a més de vestits de núvia i limusines-, ara a les cerimònies també ofereixen cava!

  • Un vi mil·lenari
    Veure vídeo

    Un vi mil·lenari

    A Finlàndia estan plenament conscienciats amb el canvi climàtic, i això es nota en molts àmbits de la vida. Per exemple, a l'hora d'introduir productes que venen de l'estranger, els consumidors finlandesos valoren molt els aliments orgànics i que tinguin un envàs sostenible. És per això que els vins catalans amb més sortida a Hèlsinki són els ecològics, una varietat que la DO del Penedès ha potenciat els darrers anys.

  • El Club de la Llonganissa
    Veure vídeo

    El Club de la Llonganissa

    Els finlandesos saben apreciar la tradició que hi ha darrere de productes catalans com la llonganissa de Vic amb indicació geogràfica protegida. Aquest embotit ha sabut adaptar-se als costums més arrelats del país, com relaxar-se en una sauna, per exemple, que per als finlandesos és com anar al bar del costat de casa. A la sauna de la Universitat Nacional hem quedat amb en Teivo, un professor de política que té sempre un ull posat a Catalunya.

  • Neutrals, excepte amb l'oli
    Veure vídeo

    Neutrals, excepte amb l'oli

    Històricament, Suïssa ha estat un país neutral, però amb allò que sí que es mullen és amb l'oli. Més del 90% dels suïssos es decanten pel Verge Extra, una varietat de la qual en són experts els de la Denominació d'Origen Protegida Terra Alta. A Zuric tenen la seva ambaixadora particular, la Sònia, una professora de spinning amb qui mourem les cames!

  • En clau de vi català
    Veure vídeo

    En clau de vi català

    Catalunya compta amb unes condicions naturals excepcionals per a l'elaboració de vins: gran diversitat de sòls, de microclimes i unes condicions orogràfiques molt variades. I la Denominació d'Origen Catalunya és hereva d'aquesta llarga tradició; més de la meitat dels vins de la DO Catalunya es venen a l'estranger, així que són una bona carta de presentació arreu del món.

  • Un petit gran vi
    Veure vídeo

    Un petit gran vi

    Tòquio és la ciutat amb el nombre més alt de restaurants d'estrella Michelin del món, i un dels més coneguts és el de la Carme Ruscalleda. El Sant Pau s'ha convertit en el que podria ser el millor ambaixador dels vins amb Denominació d'Origen Alella, la més petita de les DO catalanes amb una superfície de vinya que no arriba ni a les 300 hectàrees...

  • Operació taca d'oli
    Veure vídeo

    Operació taca d'oli

    Més de la meitat dels aliments que consumeixen els japonesos venen de l'estranger. És un bon mercat per als menjars preparats, ja que acostumen a tenir poc temps per posar-se davant dels fogons. Però això sí, quan ho fan, s'hi esforcen al màxim i busquen els millors ingredients. Ho sap molt bé la Montse, que fa sis anys es va instal·lar a Tòquio... i malgrat que s'ha aficionat a la cuina nipona, sempre troba la manera de fer servir l'oli d'oliva d'una empresa familiar de Tortosa.

  • Un arròs que és la bomba!
    Veure vídeo

    Un arròs que és la bomba!

    Hi ha quatre mil empreses catalanes que exporten els seus productes a Alemanya. Més de la meitat es dediquen a la indústria de l'automòbil i l'electrònica, però l'altra meitat està dominada pels productes alimentaris. Un és l'arròs del delta de l'Ebre, amb denominació geogràfica protegida. Els productors del Delta l'exporten a botigues majoristes com aquesta de la Pepa, una andalusa convertida en empresària alemanya que no perd mai de vista els orígens.

  • Vins que són família
    Veure vídeo

    Vins que són família

    Alemanya és un dels principals importadors de vi de tot el món, així que tenen molta oferta d'arreu d'Europa. A fi d'estar més a prop del consumidor i destacar per sobre de la resta, una empresa originària del Penedès ha apostat per la venda telemàtica dels seus vins. A la ciutat de Colònia hi tenen una delegació que atén els seus clients alemanys i els fa sentir com de la família.

  • El conreu de l'olivera mil·lenària
    Veure vídeo

    El conreu de l'olivera mil·lenària

    L'oli verge extra és l'aliment que més DOP té a tot Catalunya. La del Baix Ebre-Montsià va ser de les últimes denominacions d'origen protegides d'oli d'oliva a aparèixer, però això no significa que sigui menys important. L'Imma i la seva família es van adonar fa uns anys del poc coneixement que els alemanys tenien del nostre oli i han convertit la seva botiga en la seu germànica de la DOP Baix Ebre-Montsià.

  • Dolçament genuïna
    Veure vídeo

    Dolçament genuïna

    En pocs països en saben tant, de confiteria, com a Alemanya: ells van inventar les berlineses, l'strudel, el selva negra o els ossets de goma! Però del que no poden presumir és d'haver inventat les catànies: és un dolç elaborat a base d'ametlles marcona i cacau, creat fa més de 70 anys en un obrador de Vilafranca del Penedès, i que s'ha fet un lloc en un dels mercats més competitius del món.

  • La primera de les DOP
    Veure vídeo

    La primera de les DOP

    La de les Garrigues va ser la primera denominació d'origen protegida d'oli d'oliva que va existir a Catalunya. Va ser fa gairebé mig segle quan un grup de pagesos de la zona van posar tots els seus esforços perquè Europa reconegués la qualitat del seu oli. I els va funcionar, perquè les seves ampolles s'estenen arreu del continent. A Dinamarca n'hem trobat al restaurant d'una firma bioquímica que té el premi a l'empresa més sostenible del món.

  • Còctels amb C de Catalunya
    Veure vídeo

    Còctels amb C de Catalunya

    A Dinamarca no hi ha una edat legal mínima per consumir alcohol. Tenen una cultura vinculada al bon beure molt arrelada i és un mercat ideal per exportar-hi licors d'alta graduació com els que produeix de manera artesanal una família del Penedès. Ho comprovem amb en Gesper, un amant dels còctels amb qui tastem algunes combinacions delicioses fetes amb ginebra!

  • El vi dels romans
    Veure vídeo

    El vi dels romans

    Els russos tenen un dels consums d'alcohol més alts del món. Però, pel que fa al vi, no arriben ni als 10 litres per càpita a l'any. Per intentar fer-los veure que hi ha vida més enllà del vodka, la Denominació d'Origen Tarragona es presenta al país lligada al passat imperial... concretament, el de l'imperi romà! Van ser ells els veritables fundadors d'aquesta denominació.

Anar al contingut