En aquest capítol viatgem a Corea del Sud i Suïssa. Des de Seül tastarem unes postres de fruita de Campllong que han conquistat l'estómac dels sudcoreans. Amb l'Alessandro i els seus companys de ball comprovarem que la capital asiàtica dona molta importància a l'alimentació saludable. Però a més de cuidar-se per dins, els coreans i les coreanes tenen fama de cuidar-se també molt per fora. La influencer i jugadora de golf, Jenny K, s'ha rendit a la dermocosmètica que exporten des de Cervelló. A la petita ciutat de Carouge, a Suïssa, coneixerem un pare i un fill que ens mostraran els secrets de les caixes fortes de la Pobla de Claramunt en un país reconegut pel luxe, el banc i els diners. I no podem marxar d'aquest país sense passar per Ginebra, on la Núria ens farà un tutorial sobre uns carrets d'anar a comprar que fan a Palau-solità i Plegamans. Perquè sí, també tenen tota una ciència.
En aquest capítol viatgem a Polònia i el Canadà. A Varsòvia, comprovarem com els productes catalans s'han colat fins i tot als seus banys. I és que els polonesos aposten pels jocs d'aixetes de Vallirana per decorar les seves cambres. I ja que hem anat fins a la capital polonesa, aprofitarem per recórrer-la de punta a punta amb un transport que ens encanta: el tramvia. Per descomptat, com a turistes cívics que som, validarem el nostre bitllet fabricat per una empresa de Montcada i Reixac. A Montreal, la Laura i la seva família ens oferiran una xocolata per berenar, i és clar, no podem dir que no a aquesta delícia i, encara més si ve de Sant Sadurní d'Anoia. Per refrescar-nos, acompanyarem la Clara i en Dani a un restaurant on sempre es brinda amb la cervesa catalana més gurmet, la que ha estat creada a Barcelona per un dels nostres xefs més internacionals: Ferran Adrià.
En aquest capítol viatgem als Emirats Àrabs i Portugal. En una ciutat tan càlida com Dubai allò que ve més de gust és refrescar-se, i ho farem amb aigua mineral natural de Sant Aniol de Finestres, o si us ve més de gust, amb una capbussada en una de les piscines que funcionen gràcies als sistemes tecnològics que els enviem des de Banyoles. D'una de les ciutats més modernes del món passarem a una de les més antigues d'Europa: Lisboa. Allà hi trobarem una portuguesa apassionada de les plantes i les flors que sap molt bé com cuidar les llavors que li arriben des de Molins de Rei. A la capital lisboeta també quedarem amb en Bernardo, un auxiliar de vol al qual li agrada viatjar tant com a nosaltres. Però com que això d'anar sempre per amunt i per avall també pot marejar una mica, l'acompanyarem a la farmàcia a comprar un medicament. Això sí, abans de prendre'l llegirem molt bé la lletra petita del prospecte que, per cert, l'ha fet una empresa de Cerdanyola del Vallès. Per a ells, l'idioma, tampoc no és un problema.
En aquest capítol viatgem a Colòmbia i Grècia. A Medellín, de la mà de l'Óscar i l'Andrés, comprovarem com la maquinària d'Agramunt està ajudant a millorar el benestar animal de les seves granges porcines. Bogotà ens rebrà amb un gran somriure i unes dents perfectes, gràcies als implants que fa una empresa de Santa Eulàlia de Ronçana. De l'Atenes sud-americana fins a la Grècia més autèntica, on la Rosario ens ensenyarà com cal cuidar les plantes perquè estiguin ben nodrides amb els substrats que fan a Tàrrega. I si una cosa compartim els catalans amb els atenencs és el caràcter que ens dona el fet de viure vora el mar, per això, no podem marxar del país sense brindar com millor ho sabem fer: mediterràniament.
En aquest capítol viatgem a França. Al país veí poden presumir de Torre Eiffel o de tenir formatges ben saborosos, però si es tracta de degustar un bon embotit, molts francesos recorren a productes de la nostra terra. És el cas d'uns embotits de Sant Feliu de Pallerols que no poden faltar a taula en les ocasions especials. A més d'alegrar-los la panxa, els productes que exportem de Catalunya també estan revolucionant la seva pell, i tot gràcies als principis actius de Barcelona que estan fent la seva màgia en el món de la cosmètica. I encara a la ciutat de la llum acompanyarem en Miguel a fer una visita tècnica a un emblemàtic edifici que una empresa de Granollers ha ajudat a reconstruir gràcies als seus vidres corbats, especialment pensats per a grans projectes arquitectònics. De tornada a casa, farem una volta en transport públic per Ais de Provença i comprovarem amb l'Ester si les portes dels autobusos d'aquesta ciutat, fabricades a Sant Salvador de Guardiola, estan donant bons resultats.
En aquest capítol viatgem als Estats Units, on moltes empreses catalanes han triomfat amb el seu propi somni americà. A Miami quedem ni més ni menys que amb una superestrella de beisbol i futbol americà, Bo Jackson. Ell és l'ambaixador d'una empresa de peix i marisc de Llagostera que ha fet un "home run" gràcies al seu producte sostenible. No són els únics; a molts dels edificis i establiments de Miami hem trobat un altre producte català que ha aconseguit fer-se un lloc: els equipaments de bany d'una empresa de Santa Perpètua de Mogoda. A Valley City, hem quedat amb en Jeff, un granger que des de fa anys utilitza maquinària de Vila- sana que li estalvia temps i costos. I com que sempre estem buscant noves experiències, hem quedat amb en Pedro Valdés, un cubà que viu als Estats Units des de fa anys i que importa vins d'un celler de Cornudella de Montsant per oferir degustacions a la seva finca.
En aquest capítol viatgem a Irlanda i Noruega. Des de Dublín us demostrarem que la ciutat sap combinar molt bé modernitat i tradició. Allà visitarem l'Isaac, un autèntic artesà que es dedica a la reparació de sabates amb mètodes tradicionals i productes d'una família d'Artés. Seguint amb els treballs tradicionals, acompanyarem en Magí i la Maria a comprar roba de llit feta a Sant Joan de Les Fonts, on hi ha l'única companyia d'Europa que fa tot el procés: des de fer els fils fins a tenyir les teles, confeccionar-les i vendre el producte final. Com que totes les ocasions són bones per celebrar brindarem amb l'Emma i la seva parella al restaurant que en Rodrigo té a Oslo. I per molt que siguem al nord d'Europa, res com un bon vi espumós de Sant Sadurní d'Anoia. Per mantenir-se en forma, després d'un bon àpat sempre va bé fer una mica d'esport. Per això, acompanyarem la Sílvia al gimnàs i ens protegirem bé els peus amb uns apòsits de Bigues i Riells perquè no se'ns faci cap ferida!
Exportem a la meca de la innovació tecnològica: Califòrnia! En aquest capítol coneixerem la vida en colors d'una empresa del Bages inventora de la pintura en esprai; Seguirem el camí que fa la tonyina roja, des del Mediterrani fins al restaurant on mengen les estrelles de Hollywood; La brillantor de l'oli d'oliva Siurana amb Denominació d'Origen Protegida ha enlluernat el darrer restaurant en obrir al moll de San Francisco i des de Sillicon Valley compartirem l'esperit trencador que va impulsar un català, de crear una de les llaminadures més originals del món.
Exportem a països de parla anglesa: Irlanda i el Regne Unit! En aquest capítol cuinarem una nova versió de les famoses baked beans britàniques amb mongetes del ganxet amb Denominació d'Origen Protegida; Canviarem "l'hora del té" per l'hora dels brous ecològics del Baix Camp; Les clementines de les Terres de l'Ebre amb Indicació Geogràfica Protegida (IGP) es convertiran en un premi en una escola d'angles i una youtuber convertirà les pomes de Girona amb IGP en les protagonistes del seu canal.
Exportem als dos països amb el consum de vi per càpita més alt del món: Bèlgica i el Canadà! En aquest capítol, i enmig del cor d'Europa, ratificarem la passió dels belgues pels vins amb Denominació d'Origen Empordà; La vinculació de Catalunya i el Canadà es farà present a través de la Denominació d'Origen Conca de Barberà i brindarem amb DO Costers del Segre al Casal Català de Toronto. Per assentar una mica l'estomac, farem d'alumnes en un col·legi d'hostaleria de Brussel·les on futurs xefs aprenen a cuinar amb oli de les Borges Blanques.
Exportem amb baixes temperatures a Finlàndia i l'Estat de Nevada! En aquest capítol coneixerem el `Club de les salsitxes' en una sauna finlandesa tot provant la llonganissa de Vic amb Indicació Geogràfica Protegida; Els vins ecològics de la Denominació d'Origen Penedès han escalfat el cor dels finlandesos; Els components de fre d'una empresa del Vallès Oriental fan campions els motoristes nord-americans que competeixen en el món del motor, i serem padrins d'un casament al més pur estil ianqui que acabarà amb una copa de la DO cava.
Exportem a dos països ben meticulosos: Suïssa i el Japó! En aquest capítol descobrirem si uns països tan allunyats entre sí, aprecien de la mateixa manera dos productes molt nostres: vins i olis amb denominació d'origen protegida. Farem una versió nipona de la sangria amb un vi de la Denominació d'Origen Alella; veurem l'adaptació que ha fet una empresa de Tortosa per vendre el seu oli al Japó; comprovarem com de bé combinen els formatges suïssos i l'oli d'oliva amb Denominació d'Origen Protegida Terra Alta, i animarem l'assaig d'un saxofonista amb vins de la DO Catalunya.
Exportem a la potència econòmica europea: Alemanya! En aquest capítol degustarem un menú molt complet: una bona paella feta amb arròs del delta de l'Ebre amb denominació geogràfica protegida i acompanyada amb vins del Penedès; de segon, carn de vedella alemanya marinada amb oli verge extra DOP Baix Ebre-Montsià i per postres, celebrarem el dolç aniversari d'un matrimoni que regalen catànies del Garraf.
Exportem amb alta graduació a Dinamarca i Rússia! En aquest capítol descobrirem la gran varietat de vins i begudes espirituoses que exportem a tots dos països, com la ginebra que destil·la una empresa familiar del Penedès o els vins DO Tarragona i DO Pla de Bages. Brindarem fins que gairebé caiguem rodons, però primer omplirem una mica la panxa en una empresa biotecnològica que ofereix als seus empleats menús elaborats amb oli d'oliva amb Denominació d'Origen Protegida Les Garrigues.
Exportem a països rics i petits: Singapur i Holanda! En aquest capítol ens endinsem en el món de la venda de mascotes i menjar d'animals de la mà d'una empresa lleidatana; Farem un tast de vins amb Denominació d'Origen Terra Alta en ple centre financer de Singapur i dinarem en un restaurant amb estrella Michelin que cuina amb oli d'oliva amb Denominació d'Origen Protegida Empordà; Comprovarem si l'exportació de maquinària industrial làser és segueix el mateix camí que ho fan clàssics com el vi i l'oli d'oliva.
Exportem a una de les promeses de l'economia mundial: Mèxic! En aquest capítol aconseguirem que els mexicans canviïn els frijoles per fesols de Santa Pau amb Denominació d'Origen Protegida i el tequila per vins DO Priorat; l'avellana de Reus amb Indicació Geogràfica Protegida és l'estrella d'una fàbrica de bombons de Ciutat de Mèxic; Vestirem una presentadora de televisió amb moda feta a l'Alt Penedès i coneixerem la mestressa d'una casa que fa servir coderes i genolleres de Sabadell per arreglar la roba dels fills.