Accedeix a la versió amb audiodescripció

Futur compartit

Accedeix a la versió amb audiodescripció

Jordi Basté explora els models col·laboratius que estan canviant el món a marxes forçades.
Per moure's sobre rodes per Barcelona ja no cal tenir una moto o una bicicleta, sinó un smartphone. Amb un sol clic, l'usuari pot accedir a un vehicle compartit en qualsevol punt de la ciutat i aparcar-lo on sigui, preparat per a l'usuari següent. Descobrirem els pros i contres d'aquesta filosofia nova de transport.
També el carsharing, és a dir, el cotxe multiusuari, ha arribat a casa nostra i permet llogar cotxes de particulars per a trajectes puntuals. Jordi Basté el farà servir per anar a Tarragona a conèixer una família que ha recorregut el món sencer compartint casa seva a través de plataformes com Home Exchange i que els ha permès allotjar-se en mansions a Austràlia mentre cedien el seu apartament de Torredembarra.
També podem compartir les idees. Ho descobrirem amb l'argentí Gino Tubaro. A través del seu projecte AtomicLab distribueix gratuïtament un disseny de pròtesis per imprimir en 3D.
Ens oferirem al Gino per imprimir-ne una en col·laboració amb l'escola de disseny Elisava. El destinatari és un nen de 10 anys de l'Equador.
Amb tot això, què es pot esperar de l'economia col·laborativa? Ens ho explica Albert Cañigueral, fundador del blog "Consumo colaborativo" i una autoritat en la matèria.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3