Un grup d'eurodiputats visita les terres de l'Ebre

"Més 324" ha començat el programa amb la visita d'un grup d'eurodiputats a les terres de l'Ebre. Com a rerefons, el pla hidrològic que amenaça la vida de 180.000 persones que ahir es van manifestar per la població d'Amposta per reclamar racionalitat i sostenibilitat per al seu futur. La visita dels eurodiputats ha servit per implicar-los en el problema que viu el Delta i pressionar les institucions de la Unió Europea per aturar un transvasament que posa en perill l'ecosistema d'aquest territori. Susanna Abella, portaveu de la Plataforma en Defensa de l'Ebre, ha explicat el neguit de la població i el temor per la degradació mediambiental de la zona.

D'aquest tema, n'han parlat els tertulians Bel Olid, Manuel Cuyàs, Àstrid Barrio i Joan Safont. A la taula del programa, s'hi ha afegit Sergio Salgado, portaveu de la Plataforma contra la Corrupció X-Net. Salgado ha criticat durament l'Oficina Antifrau per la seva lentitud a desenvolupar i acollir les denúncies sobre corrupció que parteixen de la societat civil. El casos de corrupció s'acumulen aquest dies amb l'afer Nóos, Jordi Pujol -que ha de declarar davant l'Audiència- o els exregidors del PP a l'Ajuntament de València.

El programa no ha deixat passar l'última hora de la crònica política de Madrid. Rajoy ha contestat que no podrà entrevistar-se amb Sánchez dimecres per problemes d'agenda. Ho farà qualsevol dia de la resta de la setmana. Paral·lelament, el PSOE, a través d'un document-proposta sobre la idea d'un govern reformista i progressista, ha diluït la seva proposta de reforma federal de la Constitució. Ha hagut de ser el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, el que ha justificat tot plegat com un error de transcripció o, simplement, de picatge.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3