Més 324 - 28/10/2015


Política de gestos, resposta immediata... Sigui com sigui, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha convidat a dinar el líder de l'oposició socialista, Pedro Sánchez, a La Moncloa. L'objectiu: coordinar la defensa de la Constitució, la sobirania nacional i la unitat espanyola. En una data no fixada encara, però aviat, Rajoy s'entrevistarà amb el líder de Ciutadans, Albert Rivera.

Era la resposta a la proposta de resolució que Junts pel Sí i la CUP van presentar ahir al Parlament. Una proposta que el PP ha pogut aturar perquè encara no ha nomenat el cap del seu grup parlamentari. Tot plegat, una jugada d'experts en filibusterisme polític. Molt probablement, aquesta proposta no tindrà cap efecte fins al 9-N, data de la primera sessió per escollir president de la Generalitat.

De tot això han parlat els tertulians convidats: Salvador Cot, Argelia Queralt, Olga Ruiz i Joan Maria Clavaguera, i també s'ha comptat amb Albert Carreras, secretari general del Departament d'Economia i Coneixement, autor del llibre "Volem la independència?".

I, finalment, no hi haurà acte oficial d'obertura del Dia de la Justícia, tot esperant una data de més confortabilitat. Ho desaconsellen els últims esdeveniments a l'interior del Palau de Justícia -declaracions d'Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega- i també a l'exterior.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3