Més 324 - 26/11/2015

La vicepresidenta de la Federació Espanyola d'Empresaris Farmacèutics, Beatriu Carbonell, ha protagonitzat l'entrevista relacionada amb l'impagament del Fons de Liquiditat Autonòmic a les farmàcies. Recorda que els farmacèutics fan de pantalla entre l'administració i la gent, a la qual no es pot desassistir. Sóm "pymes micro" i, si no cobrem, ni podem pagar les medecines ni podem pagar la hipoteca, ha subratllat.
Beatriu Carbonell s'ha queixat de l'excessiu nombre d'intermediaris que hi ha a Espanya en el món farmacèutic. Mentre que a Portugal n'hi ha tres i a França quatre, a Espanya són vuit. La vicepresidenta de la patronal farmacèutica diu que la solució al seu problema passa per treure el pagament de les farmàcies del FLA. La Generalitat podria demanar un crèdit a les entitats bancàries per pagar als farmacèutics i, després, els bancs -que hi estan d'acord- ja cobrarien directament del FLA. Carbonell ha recordat que ja s'han tancat 20 farmacies a Catalunya per falta de liquiditat i n'hi ha 400 més esperant per fer-ho en els pròxims mesos.
El periodista Antoni Batista ha parlat del seu llibre sobre Arnaldo Otegi. Otegi és un home de pau, un filòsof interessat per la filosofia de les religions que ha volgut fer la pau i està tancat a la presó per tot el contrari, ha dit. En el moment que Otegi es presenti a unes eleccions a lehendakari guanya, ha afegit; és un líder que depassa l'abertzalisme.
Batista ha compartit tertúlia amb els periodistes Enric Vila i Esther Vivas, l'escriptor Francesc Serés i Laia Bonet, professsora de Dret Administratiu a la Universitat Rovira i Virgili.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3