"Més 324" - 23/09/2015 - Falsegen una carta de la Comissió Europea sobre una Catalunya independent

"Més 324" - 23/09/2015 - Falsegen una carta de la Comissió Europea sobre una Catalunya independent

"Més 324" ha començat amb un escàndol: una carta del president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, va ser traduïda equivocadament al castellà amb el rerefons del procés sobiranista català. A una pregunta de l'eurodiputat conservador Santiago Fisas sobre un hipotètic reconeixement de la Comissió a una Catalunya independent, Juncker va contestar en anglès que es tractava d'un afer intern d'Espanya. La traducció al castellà, molt més àmplia, afegia que cap parlament autonòmic no pot declarar la independència. Fisas la va distribuir a través de Twitter com si es tractés d'un entrebanc polític d'Artur Mas. Des de Brussel·les, s'ha obert una investigació.

El "Cara a cara" d'avui ha debatut sobre drets i ciutadania. "Més 324" ha comptat amb dos professors de Dret: Eduard Sagarra i Manuel Ballbè.

D'altres temes, n'han parlat Marta Lasalas, Nobert Bilbeny, Pedro Lecuona i Enric Vila. Els afers sobre la taula han estat: RTVE proposa als seus treballadors que jurin la bandera espanyola; el governador del Banc d'Espanya, Luis María Linde, es desdiu de la possibilitat d'un "corralito" català; un grup de sis economistes catalans demana la dimissió de Linde per interferir en la campanya electoral i, finalment, Societat Civil Catalana alarma els jubilats amb una carta en què dubta del pagament de les pensions en cas d'una Catalunya independent.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3