Més 324 - 17/03/2016 - El Parlament Europeu tracta, per primer cop, la situació del català a Espanya

Més 324 - 17/03/2016 - El Parlament Europeu tracta, per primer cop, la situació del català a Espanya

La discriminació lingüística com a forma de racisme. Amb aquest enunciat ha començat el "Més 324" d'avui. I té el seu corol·lari amb la denúncia del secretari general de la Xarxa Europea per a la Igualtat Lingüística, Davyth Hycks, quan ha presentat l'últim informe de la plataforma del Parlament Europeu que tracta d'aquest fenomen. Precisament, ha estat en aquest escenari, el Parlament Europeu, on per primera vegada s'ha debatut la situació del català a l'estat espanyol.

D'aquest tema s'ha parlat amb Òscar Escuder, president de la Plataforma per la Llengua. S'ha passat revista a la catalanofòbia que transita per les xarxes socials amb total impunitat. Tot alhora dels gestos i insults racistes del seguidors del PSV Eindhoven i de la Juventus a indigents. No gaire lluny, a la plaça Reial de Barcelona, un grup de "supporters" anglesos van protagonitzar actes degradants contra un captaire a més de destrosses al metro.

I com a rerefons l'acord de la UE i Turquia sobre els refugiats. Brussel.les vol evitar l'entrada de refugiats que fugen, principalment, de Síria a canvi de concessions duaneres per al govern d'Ankara i recupera les negociacions sobre l'adhesió de Turquia a la Unió, actualment estancades. Tot plegat amb la posada en dubte dels valors de la societat europea i el seu futur.

D'això, n'ha parlat el catedràtic d'Ètica, Norbert Bilbeny, que alhora ha presentat el llibre acabat de publicar: "La vida avanza en espiral", un diàleg entre un home que ha començat l'última etapa de la seva vida i el seu nebot nét que tot just comença a obrir-se camí. Al costat s'ha comptat amb la valoració dels tertulians: Eduard Voltas, Esther Vivas, Margarita Sáenz-Díez i Pau Canaleta.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3