Més 324 - 16/06/2016

Més 324 - 16/06/2016

El número dos de Convergència Democràtica, Carles Campuzano, considera que és bàsic que els partits independentistes catalans siguin decisius aritmèticament en el proper Congrés dels Diputats. Això, opina Campuzano, serà clau per forçar la negociació d'un referèndum que permeti desbloquejar la qüestió catalana. Per Campuzano, és imprescindible negociar amb l'Estat la celebració d'una consulta oficial a l'escocesa -perquè intentar fer-ho sense pactar-ho amb el govern espanyol no conduirà a cap altre lloc que al fracàs-. De fet, Convergència proposa crear al Congrés una comissió sobre Catalunya, i no preveu la celebració d'un RUI, o referèndum unilateral d'independència.
Sobre el processament d'Artur Mas per haver posat les urnes el 9-N, Campuzano creu que posa de manifest les mancances democràtiques de l'estat espanyol, que encara té -rebla el candidat- tics franquistes.
Respecte a la posició de la CUP com a adversari després de la no aprovació dels pressupostos de la Generalitat, Campuzano afirma que no, que els adversaris són els partits d'àmbit estatal, però opina que els dirigents de la formació anticapitalista tenen una mirada molt sectària sobre la política.
Carles Campuzano ha respost a les preguntes de Xavier Graset al programa "Més 324". Un programa que també ha entrevistat Ricard Robles, codirector del Sónar que es fa aquests dies a Barcelona. La resta de l'actualitat, l'han analitzat Eduard Voltas, Astrid Bierge, Melcior Comas i Esther Vivas.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3