Més 324 - 15/03/2016

El "Més 324" ha començat a Madrid, concretament al Congrés i al Senat. La primera sessió de totes dues cambres ha servit per aprovar iniciatives en defensa de la unitat d'Espanya i una aposta per reformar la Constitució en un intent d'actualitzar el projecte de convivència comuna. Des de l'oposició s'ha criticat que aquesta primera posada en escena del Parlament espanyol hagi deixat enrere altres problemes, com l'atur, la feina, la crisi, l'emergència social.

I tot plegat el dia en què el líder socialista, Pedro Sánchez, ha visitat el Palau de la Generalitat. Rebut pel president Puigdemont, Sánchez ha deixat clar el seu posicionament contra el referèndum de Catalunya i ha defensat la reforma constitucional en un to moderat i afable en tot moment. Des del govern de la Generalitat se li ha recordat que el full de ruta és inamovible, tot i reconèixer el tarannà obert i franc del que ara per ara és el principal candidat a formar govern a Espanya.

El "Més 324" no podia oblidar el dia en què es complien cinc anys del començament de la guerra de Síria. Al plató s'ha entrevistat Jordi Armadans, director de FundiPau i a Turquia s'ha contactat amb Mercè Rocaspana, membre de Metges sense Fronteres. Tots dos des de perspectives diferents per la seva ubicació en l'espai han coincidit a assenyalar que la "subcontractació de Turquia per fer-se càrrec dels refugiats no resoldrà el problema d'aquelles famílies que fugen de la guerra".

Els tertulians, José Antich, Montserrat Tura, Maria Vila i Alejandro López-Fontas, han disposat de temps per comentar l'última compareixença de premsa de Rita Barberá. L'antiga alcaldessa de València ha reiterat que no té res a veure amb corrupció ni amb blanqueig de diners, tot i les informacions en sentit contrari que publicava un diari de Madrid.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3