Més 324 - 14/12/2015

Més 324 - 14/12/2015

El problema de twitter és que el prenem com un reflex de la societat quan més de la meitat de la població mundial no usa ni twitter ni cap xarxa social. És una reflexió de Santiago Giraldo Luque, autor del llibre "Més enllà de twitter. De la expressió indignada a l'acció política" que ha fet tertulia aquest dilluns al programa Més324 amb Bel Olit, Manel Cuyàs, Laia Bonet i Daniel Fernández. Giraldo també ha denunciat que a la xarxa manca llibertat com ho demostra el fet que hi hagi censura o que es prefereixi mostrar-hi imatges violentes abans que una fotografia del pit nu d'una dona. Finalment, l'autor ha alertat del possible efecte placebo que twitter pot tenir en aquelles persones que hi descarreguen el seu estat d'ànim, però després s'estalvien votar.
Les enquestes, que a partir d'aquest dilluns no es poden publicar a Espanya, però si a Andorra, ha estat un altre tema de tertulia. La tendencia al ridícul que suposa mantenir limitacions com aquesta, o la de la jornada de reflexió, han estat criticades pels tertulians que han coincidit a expressar la preferència per donar el màxim d'informació als ciutadans perquè votin amb plena consciència i sense cap limitació com les esmentades abans.
El nou escenari que sembla obrir-se a Espanya amb el final del bipartidisme, la demanda de més diligències del 9-N per part de la fiscalia general de l'Estat, o el possible aterrament al Prat de Llobregat d'un magatzem logístic d'Amazon, pel sud del mediterrani han estat altres qüestions abordades al programa.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3