Més 324 - 13/10/2015 COMENÇA EL PROCÉS AL 9-N

Avui han declarat la consellera Irene Rigau i l'exvicepresidenta Joana Ortega davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya arran de la querella de la fiscalia de l'Estat per organitzar el procés participatiu del 9 de novembre del 2014. Han estat acompanyades per representants del govern i uns centenars de ciutadans que s'autoinculpen.
El TSJC ha fet un comunicat qualificant d'intolerables les concentracions, que considera un atac a la independència judicial.
Dolors Feliu diu que les mobilitzacions d'avui mostren la divergència de criteri entre la ciutadania i la fiscalia sobre allò que va succeir el 9-N.
El govern acompanyant la consellera és la imatge del dia, segons José Antich. Olga Ruiz afirma està descontenta amb la imatge del govern pressionant un tribunal. El tribunal ha emès un comunicat declarant intolerables aquestes pressions, però els tertulians discriminen: una cosa és el govern i l'altre els ciutadans, que tenen tot el dret a manifestar-se.
El debat retorna a l'arrel del procés i dels intents de fer una consulta legal. Finalment, sembla tothom admetre que el poder judicial pot perdre legitimitat intentant processar allò que els ciutadans no consideren un delicte.
Els últims 15 minuts entrevistem el fotoperiodista Jordi Borràs, especialista en organitzacions d'extrema dreta, amenaçat dilluns en una concentració feixista a Montjuïc. -No és la primera vegada que m'amenacen- ens diu, -altres denuncies que he fet s'han arxivat sense que ni se'm comuniqui-. José Antich comenta que el cas de Borràs ens torna a la justícia, que actua de manera desigual, amb querelles per posar urnes arxivant casos d'accions violentes i amenaces.


Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3