Més 324 - 12/05/2016

Com es veu el cas català des del Estats Units? Per respondre aquesta pregunta, el president de l'American Enterprise Institute, Arthur C. Brooks, s'ha incorporat a la tertúlia d'avui del programa "Més 324". Brooks considera que, si Catalunya proclama la independència, els Estats Units ho respectaran. També creu que Catalunya podria jugar un rol similar al que fa Hong Kong al món asiàtic. Parlant de la situació actual als Estats Units, Brooks considera possible, però improbable, que el candidat republicà Donald Trump guanyi les eleccions, tot i ser un polític molt popular.
Via Skipe, el director del programa, Xavier Graset, ha entrevistat Miguel Ángel Soto, que porta el polèmic tema del TTIP a Greenpeace. L'organització ecologista ha desvelat els documents ultrasecrets de la negociació d'aquest tractat de lliure comerç entre Europa i els Estats Units que fa temps que es negocia. Soto denuncia que el tractat només es preocupa d'escoltar la veu de la indústria i deixa de banda sectors com l'agrícola o el ramader, que -a parer seu- seran els grans perdedors si s'aprova el tractat. Soto també s'ha queixat del paper opac que juga el negociador per a Europa, l'espanyol García Mercero, i de la inflexibilitat de què fa gala en la negociació. Soto, finalment, s'ha mostrat satisfet per haver aconseguit amb aquesta revelació llençar un torpede a la línia de flotació del TTIP.
Ernest Benach, Laia Bonet, Melcior Comes i Rosa Massagué han analitzat amb Xavier Graset els altres temes d'actualitat del dia.


Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3