Més 324 - 11/11/2015

Més 324 - 11/11/2015

En el programa Més324 d'aquest dimecres, dos temes han centrat el debat. El primer les negociacions entre Junts pel Sí i la CUP per intentar investir Artur Mas. Dues hores ha durat la trobada en que segons fonts coneixedores de la mateixa, Mas hauria ofert cedir poder en favor d'Oriol Junqueras, Neus Munté i Raül Romeva. La proposta s'aproparia a la demanda de la CUP d'una presidència coral. Els tertulians Teresa Freixas, Dolors Feliu, Mònica Sabata, Saúl Gordillo i Pedro Lecuona han opinat que no votar Artur Mas s'ha convertit en una icona i la jurista Dolors Feliu ha explicat que Artur Mas podria sortir investit en segona volta si hi ha 8 diputats de la CUP i dos d'altres formacions que s'abstenen.
La segona qüestió que s'ha abordat és la decisió dels magistrats del Tribunal Constitucional que, per unanimitat, han decidit suspendre la resolució independentista del Parlament. La catedràtica de Dret Constitucional ha considerat que aquesta decisió del tribunal pot tenir conseqüències per a les persones que desobeeixin, però no per a les institucions. Mentre que Dolors Feliu ha subratllat que inhabilitar una resolució política que estava en el programa electoral de Junts pel Sí és com suspendre aquest programa electoral.
El portaveu del grup parlamentari Catalunya Sí que es Pot, Joan Coscubiela, ha deixat clar que el seu grup no formarà part ni del búnquer dels partits del "no", ni dels partits que volen tirar endavant el full de ruta cap a la independència sense pactar abans un referèndum amb l'estat.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3