Més 324 - 10/09/2015

Més 324 - 10/09/2015Reconeixement del Més 324 a les primeres diputades al Parlament de Catalunya del 1980. Les primeres després de la fi de la dictadura. De vuit dones, cinc han assistit al programa: Roca Barenys (PSC), Teresa Eulàlia Calzada (PSUC), Helena Ferrer (CiU), Trinitat Neras (CiU) i Assumpció Sallés (PSUC). Ahir totes cinc a més de Maria Dolors Calvet (PSUC), Concepció Ferrer (CiU) i Marta Mata (PSUC), aquesta a títol pòstum, van rebre la Medalla d'Honor del Parlament. A títol de recull, l'antiga diputada pel PSUC, Assumpció Sallés ha considerat que "l'entrada al Parlament de bona part de les dones diputades no era una altra cosa que la continuitat de la lluita antifranquista i del compromís social".

El dia abans de la campanya per al 27-S ha servit per difondre l'última enquesta del Centre d'Investigacions Sociològiques que atorga un 26% una majoria absoluta però estreta a favor de la independència (68-69 escons de Junts pel Sí i la CUP), amb el 26% d'incesisos i el 44% dels vots que aposta per la segregació. L'anlaista José Rico d'El Periódico ha ajudat a interpretar aquests sondejos. Uns sondejos que han estat condicionats per la decisió de la Junta Electoral Central per compensar en temps aquells partits que no donen suport a la Via Lliure, acte principal de la Diada Nacional de Catalunya. Així doncs TV3 haurà atorgar les mateixes hores d'emissió en dia festiu a les formacions no favorables a la manifestació de la Meridiana.

José Rico ha volgut entendre aquest decisió pel fet que "hi ha dues entitats organiozadores de la Via Lliure que també formen part de la gran coalició de Junts pel Sí". De manera aproximada han opinat els tertulians d'aquesta nit: Miquel Puig, Montserrat Nebrera i Esther Vivas. Per la periodista i escriptora, Esther Vivas, s'està davant "d'una intromissió de la justícia en un tema exclusivament periodístic".Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3