Més 324 - 10/02/2016

La flamant consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, diu que l'acord entre Junts pel Sí i la CUP en cap moment parla d'educació. La consellera responia així a la pregunta de Xavier Graset en el sentit que la CUP havia exigit que les escoles que segreguen per sexe no han de rebre cap ajuda del govern català. És veritat -ha reconegut Ruiz- que hi va haver negociacions diverses en què es va tractar el tema, però fins i tot en el pla de xoc tampoc se'n parla. Concretant més, Graset ha preguntat si una escola que segrega per sexe hauria de rebre ajuda pública. "Aquest debat el vam tenir el 2009 per fer la llei d'educació i vam decidir que el model educatiu català preveia centres públics i centres concertats que rebien l'ajut econòmic pel servei que prestaven. Ens mantenim en aquests paràmetres", ha sentenciat la consellera.
Respecte a les respostes davant de casos d'abusos sexuals a les escoles, Ruiz ha explicat que el protocol preveu un règim sancionador que va fins a la pèrduda del concert, sempre que hi hagi una decisió judicial que ho recomani. Aquesta ha estat la primera entrevista que ha concedit la nova consellera d'Ensenyament, i ho ha fet al programa "Més 324".
Maria Vila, Enric Vila, Miquel Puig i Argelia Queralt han seguit les respostes de la consellera i han fet tertúlia sobre la resta de qüestions d'actualitat del dia, com les declaracions del matrimoni Pujol a l'Audiència Nacional sobre l'origen de la fortuna familiar, passant pel "cas Nóos", o el silenci de Rita Barberá, per acabar amb el referèndum sobre Barcelona World.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3