Més 324 - 09/03/2016


El "Més 324" ha abordat el fenomen de la pobresa a la societat catalana com ho ha tractat el Parlament. Una sessió, la de la cambra catalana, que ha servit per posar sobre la taula les àmplies diferències socials que la crisi i la política governamental han generat en els últims set anys. Les organitzacions socials que s'ocupen de la franja més desprotegida han pogut dir-hi la seva des del faristol del plenari català. Una frase resumeix la denúncia de Teresa Crespo de Pobresa Zero: la pobresa d'avui obrirà la porta a la misèria de demà.

La segona part del programa ha estat capitalitzada per Raül Romeva, titular de la Conselleria d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència. Aquest és, des d'aquesta setmana, el nom del nou departament que lidera Romeva. En l'entrevista del programa, Raül Romeva ha denunciat que a l'altra banda del taulell falten arguments i la resposta més habitual és l'insult i la judicialització. Pel conseller, es fa imprescindible fer la feina per estar preparats davant del gran repte de la culminació del procés.

Tots plegat ha rebut la resposta interpretativa dels tertulians d'aquesta nit: Miquel Puig, Lola García, Marc Colomer i Argèlia Queralt. També han destacat, sense excepcions, l'estancament de les negociacions per formar govern a Madrid. Algunes veus del PP ja comencen a reclamar que Mariano Rajoy faci un pas enrera per facilitar un govern a tres: la gran coalició més Ciutadans.Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3