Més 324 - 02/02/2016

La notícia que el rei Felip VI li ha demanat al líder socialista, Pedro Sánchez, que intenti formar govern ha ocupat una bona part de l'entrevista que Xavier Graset ha fet al primer secretari del PSC, Miquel Iceta, dins l'espai d'entrevistes del programa "Més 324". Iceta considera que, tot i ser difícil, cal fer un govern amb un suport com més ampli millor, per tirar endavant reformes molt serioses que requereixen una solidesa que no pot dependre d'una majoria conjuntural. Avui, tothom pensa que no s'aconseguirà, ha dit Iceta, però també tothom deia que Artur Mas no es retiraria i va passar. Aquesta negociació està tot just començant, hi ha afegit, i encara li cal un període de "xup-xup".

El líder socialista català ha estat molt dur a l'hora d'emetre un judici sobre la situació viscuda avui per Mariano Rajoy. "Rajoy ha fet avui una cosa molt estranya", ha afirmat Iceta. "Ha rebut un encàrrec del cap de l'Estat i ha renunciat a fer-lo." A més a més, ha apuntat Iceta, "Rajoy ens diu una cosa molt curiosa: és que encara no tinc majoria. Com la pot tenir, si no la busca? I Rajoy té un llast: ha governat quatre anys amb majoria absoluta, d'esquena a tothom, i ara no troba amiguets per jugar al pati", ha sentenciat.

Durant el programa també s'ha comentat el llibre "Contra el dinerismo", compilat per Andreu González Vilalta i prologat pel notari Juan José López Burniol. Els autors han fet tertúlia amb els periodistes Esther Vivas i José Antich, i l'escriptor Francesc Serés. Tots han valorat la notícia del dia i González Vilalta ha afirmat que, per a la dreta espanyola, la democràcia és una certa derrota, per això no volen pactar amb ningú. I López Burniol ha demanat que la política se centri en les propostes i abandoni els personalismes i les sigles.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3