Més 324 - 01/10/2015

Més 324 - 01/10/2015


El "Més 324" d'avui ha començat amb l'aprovació de la proposta de llei de reforma del Tribunal Constitucional. El Congrés dels Diputats ha estat l'escenari en què el corró popular ha aconseguit contrarestar els vots en contra de l'oposició. Es tracta del primer pas del tràmit parlamentari. Des de Catalunya s'interpreta com un pas més per obstaculitzar el procés sobiranista. Per aclarir el contingut de la llei, s'ha comptat amb la participació de Xavier Arbós, catedràtic de Dret Constitucional i un dels consultors del PSOE que elaboren la reforma de la carta magna.

Sobre imputacions i resposta ciutadana, el programa ha comptat amb la presència de Jordi Sánchez, president de l'Assemblea Nacional Catalana. Ha confirmat que la setmana que ve s'articularà el posicionament popular davant de la declaració del president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, el 15-O davant la justícia. Com a tertulians, hi han assistit Esther Vivas, Xavier Antich, Anna Boza i Francesc Serés. La "presidència coral" que proposa la CUP i la convocatòria de les eleccions legislatives per al 20 de desembre han estat altres temes a ressaltar.

I, finalment, el secretari general de Governació, Francesc Esteve, ha abordat l'afer que es despren del malaguanyat vot per correu i les queixes que ha suscitat entre els afectats d'arreu del món.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3