Entrevista a Conxa Forteza, del Col·legi de Gestors Administratius de Catalunya

Entrevista a Conxa Forteza, del Col·legi de Gestors Administratius de Catalunya


El periodista Francesc-Marc Álvaro, autor del llibre "Perquè hem guanyat", un dietari escrit entre les eleccions municipals i l'endemà de les catalanes, ha valorat l'actualitat política al programa "Més 324". Considera que la negociació llarga que s'està produint entre Junts pel Sí i la CUP per investir president i per formar govern tendeix a projectar una imatge de derrota. Creu que el fet de no repetir la coalició de Junts pel Sí en les eleccions espanyoles ha estat una forma de no reforçar la victòria sobiranista el 27-S, ja massa ajustada. I pensa que, si el resultat de Junts pel Sí hagués estat més folgat, la coalició entre Convergència, Esquerra, la societat civil i els independents s'hagués repetit. Álvaro també diu que l'autogol del sobiranisme crea una il·lusió a Podemos, que pot acabar rebent més vots de la CUP que Esquerra Republicana. Finalment, Álvaro ha alertat del fet que una victòria de Ciutadans a Catalunya pot afectar el procés sobiranista que viu el país.
El programa ha abordat la proposta estrella de campanya de Mariano Rajoy: els que treballin més enllà de la jubilació, o en la seva primera feina, no tributaran IRPF. La membre de la comissió fiscal del Col·legi de Gestors Administratius de Catalunya, Conxa Forteza, ho ha valorat. Considera prematur fer un judici definitiu fins que no es pugui llegir la lletra de l'ordenament que la concreti, però ha ironitzat sobre els motius pels quals no s'aplica a cap altre país del món.
Aquesta i altres qüestions d'actualitat també han estat analitzades per Margarita Sáenz-Díez, Francesc Serés, Teresa Abelló i Pau Canaleta.


Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3