TOTS ELS PROGRAMES

 • L'hora del lector - capítol 72
  Veure vídeo

  L'hora del lector - capítol 72

  Emili Manzano parla amb Julià Guillamon del seu últim llibre, "El dia revolt", al que fa un repàs d'escriptors catalans exiliats al llarg del franquisme. L'acompanya al plató la editoria Maria Bohigas. A la segona part, els col·laboradors Víctor Amela i Carles Álvarez parlen de novetats literàries. I com sempre, el programa tanca amb l'actuació de Tornasol.

 • L'hora del lector - capítol 69
  Veure vídeo

  L'hora del lector - capítol 69

  L'escriptor Gilles Leroy, guanyador del premi Goncourt, és el convidat del programa d'avui. Amb motiu de la publicació de l'edició en català d'"Alabama song", la novel·la amb què va guanyar el prestigiós guardó literari francès, Leroy en comentarà. a partir de les 23.10, els continguts amb Emili Manzano, director i presentador del programa. El protagonista del reportatge serà l'escriptor gironí Narcís Comadira, que conversarà amb Marina Espasa i Enric Juste. A més, Mita Casacuberta parlarà de la recent traducció al català d'"Il·lusions perdudes" l'obra d'Honoré de Balzac, i Víctor Amela repassarà novetats literàries. El programa finalitzarà amb l'actuació de Tornasol.

 • L'hora del lector - capítol 68
  Veure vídeo

  L'hora del lector - capítol 68

  Emili Manzano entrevista Ana María Matute per parlar del seu últim llibre "Paraíso inhabitado" (Destino, 2009) i de les seves lectures. Al reportatge, la Marina Espasa i l'Enric Juste presenten al reportatge la col·lecció literària Bernat Metge, a la venta ara als quioscos. Víctor Amela i Mita Casacuberta parlaran de novetats literàries. El programa finalitza amb l'actuació de Tornasol.

 • L'hora del lector - capítol 58
  Veure vídeo

  L'hora del lector - capítol 58

  Tot l'equip de L'hora del lector es desplaça a Perpinyà on l'Emili Manzano entrevistarà els escriptors Rossellonencs Joan-Lluís Lluís, per la recent edició del seu últim llibre "Aiguafang" (La Magrana, 2008), i Joan-Daniel Bezsonoff, que parlarà del seu últim llibre "Els taxistes del tsar" (Empúries, 2006). Tots dos parlaran també de la situació de la literatura catalana al Rosselló. Marina Espasa i Víctor Amela faran un repàs de la producció literària en català de la zona. En el reportatge, Marina Espasa i Enric Juste, visiten l'editorial perpinyanenca El Trabucaire i la Librairie Catalane. El programa finalitza amb l'actuació de Tornasol.

 • L'hora del lector - capítol 57
  Veure vídeo

  L'hora del lector - capítol 57

  Emili Manzano i Marina Espasa entrevisten Lou Reed, de visita en Barcelona per a la presentació del seu llibre-recull de lletres de les seves cançons "Travessa el foc", Empúries, 2008. Reed parla de la seva època universitària, grans influències en la seva carrera i escriptors que han marcat la seva carrera, com ara James Joyce, Edgar Allan Poe, William Shakespeare, David Bowie, Andy Warhol, etc. Marina Espasa i Enric Juste parlen al reportatge amb John Giorno, escriptor participant al festival Kosmopolis organitzat pel Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. Els col·laboradors Xavier Antich i Víctor Amela comenten llibres d'alguns dels escriptors de capçalera del convidat.

 • L'hora del lector - capítol 56
  Veure vídeo

  L'hora del lector - capítol 56

  Emili Manzano parla l'escriptor Baltasar Porcel de la seva última novel·la, "Cada castell i totes les ombres", i fa un repàs del que ha estat l'última Fira de llibre de Francfort amb Carles Torner, poeta, autor del llibre "La núvia d'Europa" i cap de l'àrea d'humanitats i ciències de l'Institut Ramon Llull. En el reportatge, Marina Espasa i Enric Juste entrevisten Ramon Espelt, autor de l'assaig "Laberints". A la segona part, Mita Casacuberta ens descobreix l'obra de l'últim Premi Nobel de Literatura, Jean-Marie Gustav Le Clezio.

 • L'hora del lector - capítol 33
  Veure vídeo

  L'hora del lector - capítol 33

  Emili Manzano entrevista la poetesa Montserrat Abelló, autora dels títols "Dins l'esfera del temps", "Al cor de les paraules", "Focs a les mans", i traductora, entre d'altres, de l'autora Sylvia Plath.

Anar al contingut