TOTS ELS PROGRAMES

 • Elias Khoury
  Veure vídeo

  Elias Khoury

  Emili Manzano entrevista Elias Khoury (1948, Beirut), novel·lista i periodista, que presenta a Barcelona la seva última novel·la "Ialo" (Club Editor, 2009). Khoury parlarà també de "La cova del sol" (Club Editor, 2007), la seva primera novel·la traduïda al català, i de la també recentment publicada "El viaje del pequeño Gandhi" (Icaria, 2009). Al reportatge, Marina Espasa i Enric Juste parlen amb els traductors Bozena Zaboklicka i Manel Bellmunt sobre el poeta polonés Zbigniew Herbert, autor del llibre "Un bàrbar al jardí" (Labreu Edicions, 2009) A la segona part, Víctor Amela i Xavier Lloveras recomanen novetats literàries. El programa acaba amb l'actuació de Cleo, la substituta de Tornasol.

 • Carlota Subirós
  Veure vídeo

  Carlota Subirós

  Tindrem amb nosaltres Carlota Subirós, directora escènica, que acaba d'estrenar l'adaptació d'"Alícia al país de les meravelles" al Teatre Lliure. Al llarg de la conversa es repassaran les diferents adaptacions i traduccions d'obres d'autors de primera fila que ha portat als escenaris. A més a més, en el reportatge, Marina Espasa i Enric Juste parlen amb Félix de Azúa sobre "Historia de mi vida", la reedició de les memòries de Giacomo Casanova.

 • Jordi Soler
  Veure vídeo

  Jordi Soler

  Ens visita Jordi Soler per parlar de la seva última novel·la, "La fiesta del oso". Soler escriu poemes, novel·les i articles, ha viscut a Mèxic i a Barcelona i ha estat diplomàtic a Irlanda. També entrevistem a Francesc Sanuy, autor del pròleg del llibre "Breu història de la corrupció", de Carlo Alberto Brioschi, i Francesc Cabana, autor de "La cultura de la cobdícia". El programa acabarà amb l'actuació de Tornasol, acompanyat per l'actriu Marina Saura.

 • Imma Monsó
  Veure vídeo

  Imma Monsó

  Entrevistem l'escriptora lleidatana Imma Monsó que acaba de publicar la seva última novel·la "Una tempesta". D' altra banda, també conversarem amb Enric Cluselles, dibuixant i decorador, sobre la seva activitat com a creador d'ex-libris. Per últim, Carles Álvarez ens parlarà de llibres dedicats a actors i Víctor Amela ens descobrirà el llibre "En ruta" d'en Jack London.

 • Francesc Serés
  Veure vídeo

  Francesc Serés

  Avui entrevistarem a Francesc Serés amb motiu de la publicació del seu últim treball, "Contes russos". D'altra banda, al nostre reportatge, Marina Espasa i Enric Juste parlen amb les escriptores de literatura juvenil Tonya Hurley (autora de "Ghostgirl. El retorn") i Ru Pla ("La pedra robada"). Finalment, en Víctor Amela, la Mita Casacuberta i la Marta Ramoneda recomanaran novetats literàries i guadirem de l'actuació de Tornasol.

 • Eduardo Mendoza
  Veure vídeo

  Eduardo Mendoza

  Eduardo Mendoza visitarà el plató de "L'hora del lector" per presentar el seu últim llibre de contes, "Tres vidas de santos". D'altra banda, Marina Espasa i Enric Juste parlaran amb l'escriptora Ann Beattie, que ha passat per Barcelona aquests dies per presentar els seus llibres "Postales de invierno" i Retratos de Will. A més a més, Víctor Amela i Carles Álvarez recomanaran novetats literàries.

 • Abel Cutillas i Enric Vila
  Veure vídeo

  Abel Cutillas i Enric Vila

  L'Enric Vila i l'Abel Cutillas són dos joves escriptors que en la seva última obra ens aproximen a dues grans figures de les lletres catalanes com són Pla i Bauçà. En aquest programa farem un repàs de les seves trajectòries professionals. També veurem un reportatge sobre la guanyadora del Premi Nobel de Literatura 2009, Herta Müller, on Marina Espasa i Enric Juste parlen amb la crítica literària Cecilia Dreymüller. Així mateix, Víctor Amela i Xavier Lloveras ens recomanaran les últimes novetats literàries, i posarem el punt i final de programa amb l'actuació del polifacètic Tornasol.

 • Jaume Pòrtulas
  Veure vídeo

  Jaume Pòrtulas

  A la primera part del programa, Emili Manzano entrevista Jaume Pòrtulas, catedràtic de Filologia Grega a la Universitat de Barcelona i autor de l'estudi "Introducció a la Iliada", del que es parlarà al llarg del programa. A la segona part, la Valeria Bergalli i el Víctor Amela comenten novetats literàries. Finalment, el programa acaba amb l'actuació de Tornasol.

 • Toni Soler
  Veure vídeo

  Toni Soler

  "L'hora del lector" torna demà a la graella del 33, amb canvi de dia, divendres, i hora d'emissió, les 22.50. El primer programa de la nova temporada del programa literari de TVC comptarà amb la presència del periodista, escriptor i director del programa de TV3, Toni Soler, que comentarà el seu últim llibre "L'última carta de Companys". Soler serà entrevistat pel director i presentador del programa, Emili Manzano, i amb la resta de col·laboradors explicarà els detalls dels arguments de ficció de la novel·la, amb un argument que detalla una hipotètica tornada a Catalunya del president Companys, l'any 2015. L'espai del reportatge inclourà un treball de Marina Espasa i Enric Juste sobre la festa de celebració del 40è aniversari de l'editorial Anagrama. El programa acaba amb l'actuació de Tornasol.

 • L'hora del lector
  Veure vídeo
 • L'hora del lector - capítol 89
  Veure vídeo

  L'hora del lector - capítol 89

  Ens apropem a la figura i al llegat literari de Baltasar Porcel.

 • L'hora del lector - capítol 85
  Veure vídeo

  L'hora del lector - capítol 85

  Emili Manzano entrevista Andreu Carranza al voltant de la seva carrera com a escriptor i el seu últim llibre, "Impremta babel" (Columna, 2009). A la peça, Marina Espasa i Enric Juste entrevisten l'autor Curtis Garland. A la segona part, Marta Ramoneda i Víctor Amela comenten novetats literàries. El programa acaba amb l'actuació de Tornasol.

 • L'hora del lector - capítol 79
  Veure vídeo

  L'hora del lector - capítol 79

  Emili Manzano xerra amb l'escriptora Carme Riera qui presentarà el seu últim llibre, "Amb ulls americans" (Proa, 2009). A la segona part, Marina Espasa parlarà de la biografia "Juan Belmonte, matador de toros", de Manuel Chaves Nogales (Libros del Asteroide, 2009); Marta Ramoneda, ens portarà els llibres "Txevengur", d'Andrei Platonov (1984, 2009) i Zona, de Mathias Enard (La Otra Orilla, 2009); i Víctor Amela farà un repàs a altras novetats literàries.

 • L'hora del lector - capítol 78
  Veure vídeo

  L'hora del lector - capítol 78

  Emili Manzano entrevista Aharon Appelfeld, escriptor nascut al 1932 a la localitat de Czernowitz, antigament Romania, ara Ucraïna, i posteriorment emigrat a l'estat de Israel, amb motiu de la recent publicació del seu llibre "Flors d'ombra" (Club Editor, 2009). Valeria Bergalli i Víctor Amela participaran en la conversa amb l'autor. El programa tanca amb l'actuació de Tornasol.

 • L'hora del lector - capítol 77, amb John Berger
  Veure vídeo

  L'hora del lector - capítol 77, amb John Berger

  "L'hora del lector" s'emet en directe, des del Centre d'Art Santa Mònica de Barcelona, on Emili Manzano rebrà els convidats: l'escriptor John Berger, que acaba de publicar "D'A a X", i d'inaugurar la primera exposició de la nova etapa del Centre d'Art Santa Mònica, "From I to J". Rebrà també la directora de cinema Isabel Coixet, realitzadora de l'exposició; Benedetta Tagliabue, dissenyadora de l'espai, Pep Ramis i Maria Muñoz, integrants de la companyia de dansa Malpelo, que ha preparat també un muntatge per a l'exposició, i Xavier Antich, col·laborador habitual del programa. El programa tancarà amb l'actuació de Tornasol.

Anar al contingut