TOTS ELS PROGRAMES

 • Xuan Bello i Sebastià Alzamora
  Veure vídeo

  Xuan Bello i Sebastià Alzamora

  Els escriptors Xuan Bello i Sebastià Alzamora seran els convidats. El director i presentador del programa literari del 33, Emili Manzano, conversarà amb ells sobre les seves dues últimes obres publicades: "La neu i altres complements circumstancials", llibre de relats de l'asturià Xuan Bello, i "Miracle a Llucmajor", novel·la del mallorquí Sebastià Alzamora. A l'espai del reportatge, parlaran amb l'escriptor israelià David Grossman.

 • Andreu Jaume i Jordi Cornudella
  Veure vídeo

  Andreu Jaume i Jordi Cornudella

  Emili Manzano conversa amb Andreu Jaume (editor de Lumen) i Jordi Cornudella (poeta, assaigista i crític literari) sobre el llibre acabat de publicar "El argumento de la obra" (Lumen, 2010), que recull la correspondència de Jaime Gil de Biedma amb personalitats del món cultural com ara, Carlos Barral, Jorge Guillén, Gabriel Ferrater i Maria Zambrano, entre d'altres. Al reportatge, Marina Espasa i Enric Juste revisen la figura de Salvador Espriu.

 • Míriam Gómez
  Veure vídeo

  Míriam Gómez

  Míriam Gómez, la viuda de l'escriptor cubà Guillermo Cabrera Infante, serà la convidada de "L'hora del lector", on l'entrevistarà Emili Manzano, director i presentador del programa literari del 33, i els col·laboradors Víctor Amela i Xavier Lloveras. Míriam Gómez ha vingut a Catalunya amb motiu de la presentació de "Cuerpos divinos", el llibre de memòries de l'escriptor, que ara s'ha publicat.

 • David Monteagudo
  Veure vídeo

  David Monteagudo

  Al reportatge, Marina Espasa i Enric Juste entrevisten l'escriptor Stefano Benni, que ha passat per Barcelona per a presentar la seva última obra "Elianto" (Moll, 2010). A la segona part, Xavier Antich recomana "La humiliació", de Philip Roth (La Magrana, 2010); Marina Espasa parla dels llibres "Txetxènia, any III", de Jonathan Littell (Quaderns Crema, 2010) i "El gambit del diable", de Iàkov Braun (Edicions de 1984, 2010).

 • Jordi Puntí
  Veure vídeo

  Jordi Puntí

  Convidat: Jordi Puntí Emili Manzano entrevista Jordi Puntí (Manlleu, 1967), que acaba de presentar la seva darrera novel·la "Maletes perdudes" (Empúries, 2010). Puntí és llicenciat en Filologia Romànica i traductor d'autors com Paul Auster i Amélie Nothomb entre d'altres. Al reportatge, Marina Espasa i Enric Juste entrevisten Stefano Benni, que ha passat per Barcelona per a presentar la seva última obra "Elianto" (Moll, 2010). A la segona part del programa, l'Olga Jornet, Víctor Amela i Xavier Antich recomanan novetats literàries. El programa acaba amb l'actuació de Tornasol.

 • Unai Elorriaga
  Veure vídeo

  Unai Elorriaga

  Emili Manzano entrevista l'escriptor, filòleg i traductor Unai Elorriaga (Getxo, 1973), amb motiu de la publicació de la seva última novel·la "Londres es de cartón" (Alfaguara, 2010). Elorriaga és autor dels llibres "Tramvia a SP" (Proa, 2003), amb el que es va convertir en el segon escriptor en llengua basca, després de Bernardo Atxaga, en guanyar el Premi Nacional de Narrativa.

 • Especial Carnaval
  Veure vídeo

  Especial Carnaval

  "L'hora del lector" farà una edició especial dedicada al Carnaval. Emili Manzano, el director i presentador del programa del 33, i el seus col·laboradors, Carles Álvarez, Víctor Amela, Xavier Antich, Valeria Bergalli, Marina Espasa i Xavier Lloveras, recomanaran llibres en què els personatges, les històries i les situacions, no són, potser, el que semblen. Al reportatge, Marina Espasa i Enric Juste han gravat la performance-presentació del llibre "El poder i la fortor", dels poetes mallorquins Jaume C. Pons Alorda, Pau Vadell i Vallbona i Juan Tomás Martínez. El programa acabarà amb l'actuació de Tornasol.

 • Llucia Ramis
  Veure vídeo

  Llucia Ramis

  Emili Manzano entrevista Llucia Ramis (Palma, 1977), amb motiu de la presentació de la seva noval·la "Egosurfing" (Editorial Columna, 2010), que acaba de ser guardonada amb el Premi Josep Pla. Llucia Ramis és escriptora i periodista i va debutar com a novel·lista fa dos anys amb "Coses que et passen a barcelona quan tens 30 anys" (Editorial Columna, 2008). Ha participat també en els reculls de contes "Odio Barcelona" (Melusina, 2008) i "Matar en Barcelona" (Alpha decay, 2009).

 • Josep M Castellet i Josep M Benet i Jornet
  Veure vídeo

  Josep M Castellet i Josep M Benet i Jornet

  L'editor Josep Maria Castellet i el dramaturg Josep Maria Benet i Jornet presentaran les seves memòries a "L'hora del lector", en conversa amb Emili Manzano, director i presentador del programa literari del 33. Castellet ha deixat testimoni de les seves vivències al llibre "Seductors, il·lustrats i visionaris", i Benet i Jornet acaba de fer-ho a "Material d'enderroc". Tots dos fan un repàs del món cultural català, a través de personatges clau de la literatura, el teatre i altres àmbits. Josep Maria Castellet (Barcelona, 1926) ha estat director literari d'Edicions 62 entre els anys 1964 i 1997. Va ser el primer president i membre fundador de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana. Al llarg de la seva carrera ha rebut, entre d'altres, els premis Josep Pla, Lletra d'Or, la Creu de Sant Jordi, la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya i el Premi Nacional a la Trajectòria Professional i Artística. Josep Maria Benet i Jornet (Barcelona, 1940). Va començar la seva carrera com a dramaturg amb la publicació el 1963 d'"Una vella, coneguda olor" (Premi Josep M. de Sagarra). Des de llavors ha signat diverses obres teatrals ("L'habitació del fill", "Salamandra", "La desaparició de Wendy", "Quan la ràdio parlava de Franco", "Desig"¿) i guions televisius ("Nissaga de poder", "Poble Nou", "Laberint d'ombres", "El cor de la ciutat"¿). A l'espai de reportatge, Marina Espasa i Enric Juste entrevistaran l'autor Per Petterson, que ha estat aquests dies a Barcelona per presentar la seva novel·la "Maleeixo el riu del temps". El programa acabarà amb l'actuació de Tornasol.

 • Julià de Jodar
  Veure vídeo

  Julià de Jodar

  L'escriptor Julià de Jòdar ens visita avui per presentar el seu nou llibre "La pastoral catalana", amb la que ha guanyat el premi Carlemany d'aquest any. En el reportatge, Marina Espasa i Enric Juste parlaran amb el metge, científic i escriptor Salvador Macip sobre el seu llibre "Grandes plagas modernas". el programa acabarà amb l'actuació de Tornasol.

 • Manuel Baixauli
  Veure vídeo

  Manuel Baixauli

  Al programa d'avui Emili Manzano entrevista l'escriptor Manuel Baixauli, l'autor de "L'home manuscrit", una novel·la amb la que va guanyar, entre d'altres, el Premi de la Crítica (2008) i el Premi Salambó (2008), i avui ve a presentar el llibre de relats "Espiral". Al reportatge, Marina Espasa i Enric Juste parlen amb Manel Forcano sobre la seva darrera feina: la tracucció de "La descripció del món. Llibre de meravelles", de Marco Polo. A la segona part, Marina Espasa, Víctor Amela i Xavier Antich recomanen novetats literàries.

 • Raimon
  Veure vídeo

  Raimon

  Emili Manzano entrevista el cantautor valencià Raimon, autor, entre d'altres, de temes tan coneguts com "Al vent", "Jo vinc d'un silenci", "Soliloqui solipsista"... També ha posat música a textos de grans figures de la literatura catalana, com ara Ausiàs March, Salvador Espriu, Pere Quart... A la segona part, Víctor Amela i Xavier Antich recomanen novetats literàries. El programa acaba amb l'actuació de Tornasol.

 • Quim Monzó, Julià Guillamon i Amèrica Sanchez
  Veure vídeo

  Quim Monzó, Julià Guillamon i Amèrica Sanchez

  Amb motiu de la inauguració de l'exposició "Monzó", entorn de la vida i obra de l'escriptor Quim Monzó, Emili Manzano entrevista aquest escriptor, el comissari de l'exposició i crític literari Julià Guillamon i el dissenyador i il·lustrador América Sánchez. Al reportatge, Marina Espasa i Enric Juste presentaran totes les cares de Quim Monzó. El programa acabarà amb l'actuació de Tornasol.

 • Vicenç Pagès i Mita Casacuberta
  Veure vídeo

  Vicenç Pagès i Mita Casacuberta

  Conversem amb l'escriptor figuerenc sobre els continguts de la seva última novel·la, "Els jugadors de whist". Pagès també és autor d'obres com "De Robinson Crusoe a Peter Pan", "Un cànon de literatura juvenil", "El poeta i altres contes" (Premi Mercè Rodoreda) i "La felicitat no és completa" (Premi Sant Joan). Al reportatge, Marina Espasa i Enric Juste parlen amb alguns dels escriptors que firmen els relats d'"El llibre de la Marató. Nou relats contra les malalties minoritàries".

 • Especial recomanacions Nadal
  Veure vídeo

  Especial recomanacions Nadal

  "L'hora del lector" compleix 100 emissions, i ho celebra amb un programa coral, amb tots els col·laboradors habituals al plató, recomanant els millors llibres catalans recentment editats.

Anar al contingut