TOTS ELS PROGRAMES

 • L'hora del lector - capítol 129
  Veure vídeo

  L'hora del lector - capítol 129

  Convidat: Manuel Rivas. Emili Manzano entrevista l'escriptor gallec Manuel Rivas amb motiu de la publicació de la seva darrera novel·la "Todo es silencio". Rivas, periodista i escriptor, és l'autor entre d'altres de novel·les tan conegudes com ara "El llapis del fuster, Ella, maleïda ànima i "Què vols de mi, amor?".

 • L'hora del lector - capítol 128
  Veure vídeo

  L'hora del lector - capítol 128

  Emili Manzano entrevista l'escriptora Roser Caminals (Barcelona, 1956), que acaba de publicar la seva última novel·la "Cinc-cents bars i una llibreria". Roser Caminals és professora de literatura espanyola al Hood College, de Maryland (Estats Units), on viu des de fa trenta anys. Ha escrit, entre altres, les novel·les "Les herbes secretes", "El carrer dels Tres Llits", "La petita mort" i "La seducció americana".

 • COLM TÓIBÍN
  Veure vídeo

  COLM TÓIBÍN

  Tóibín és irlandès però coneix bé el Pirineu Català: té una casa a Farrera de Pallars. És autor, entre d'altres, de "El Sur" (Emecé, 2003), Homenatge a Barcelona (Columna, 2003), Crónica de la noche (Emecé 2002) i "Un llarg hivern" (La Campana, 2007), aquest últim ambientat en un poblet entre el Pallars i l'Alt Urgell.

 • Jaume Vallcorba
  Veure vídeo

  Jaume Vallcorba

  Emili Manzano parla amb Jaume Vallcorba, editor fundador de Quaderns Crema (que aquest any celebra el seu 30è aniversari) i Acantilado, sobre la seva carrera, els llibres que ha publicat, els autors que han passat per les seves editorials i la importància del disseny gràfic en el terreny de l'edició.

 • Màrius Serra, Maria Campillo i Quim Torra
  Veure vídeo

  Màrius Serra, Maria Campillo i Quim Torra

  La literatura de l'escriptor Joe Brainard serà estudiada en l'edició de demà de "L'hora del lector". Amb el llibre "Me'n recordo" com a punt de partida, diversos experts parlaran sobre l'obra literària de l'escriptor, en conversa amb Emili Manzano, director i presentador del programa. Hi diran la seva Maria Campillo, professora de la Universitat Autònoma de Barcelona, Màrius Serra, escriptor i traductor del llibre de Brainard, i Quim Torra, editor.

 • Traductors: Anna Casassas, Dolors Udina i Xavier Pàmies
  Veure vídeo

  Traductors: Anna Casassas, Dolors Udina i Xavier Pàmies

  Els traductors al català Anna Casassas, Dolors Udina i Xavier Pèmies seran els convidats, demà, de "L'hora del lector", on debatran sobre el moment actual de la traducció, amb el presentador i director del programa, Emili Manzano. Anna Casassas ha traduït, entre d'altres, obres de Jan Potocki, Claudi Magris, Giani Stuparich, Philippe Claudel, Victor Hugo, Honoré de Balzac.

 • Màrius Sampere
  Veure vídeo

  Màrius Sampere

  El poeta i novel·lista Màrius Sampere serà demà el convidat de "L'hora del lector", on, a partir de les 23.00, parlarà sobre la seva carrera d'escriptor i sobre la seva darrera novel·la, titulada "El gratacel". Per la seva part, Olga Jornet, Xavier Lloveras i Víctor Amela recomanen novetats dels poetes Óssip Mandelstam, Anna Akhmàtova i Reiner Maria Rilke.

 • Creació teatral: Guillem Clua, Jordi Oriol i Roger Bernat
  Veure vídeo

  Creació teatral: Guillem Clua, Jordi Oriol i Roger Bernat

  Emili Manzano parla amb els dramaturgs Guillem Clua, Jordi Oriol i Roger Bernat sobre la creació teatral. Guillem Clua acaba d'estrenar "Marburg" al Teatre Nacional de Catalunya. És autor també de les obres "Invisibles", "La pell en flames" i "Gust de cendra". També ha estat guionista la sèrie "El cor de la ciutat". Jordi Oriol és autor de les obres "Un tal ímpetu vital" i "La caiguda d'Amlet" a la què hi actua sota la direcció de Xavier Albertí.

 • Félix de Azúa
  Veure vídeo

  Félix de Azúa

  Félix de Azúa serà l'escriptor convidat, demà, a "L'hora del lector", per parlar de la seva producció literària. De Azúa, escriptor, filòsof i catedràtic d'Estètica de la Universitat Politècnica de Catalunya, acaba de publicar "Autobiografía sin vida", obra de la qual parlarà amb Emili Manzano, director i presentador del programa literari del 33, i amb els col·laboradors Xavier Antich, Marina Espasa i Víctor Amela.

 • Festival Barcelona Poesia
  Veure vídeo

  Festival Barcelona Poesia

  Emili Manzano, Xavier Antich i Víctor Amela parlen amb Martí Sales, codirector de Barcelona Poesia, i amb tres dels poetes que participaran als actes organitzats al festival que es celebra del 13 al 19 de maig a diferents espais de la ciutat. Chantal Maillard, Antonio Gamoneda i Albert Balasch. Al reportatge, Marina Espasa i Enric Juste entrevisten el poeta eslovè Tomaz Salamun i l'ucraïnès Serhii Jadan, que participen també al festival.

 • Pius Alibek
  Veure vídeo

  Pius Alibek

  L'escriptor Pius Alibek serà el convidat d'aquesta setmana del programa literari del 33 "L'hora del lector", on comentarà, en conversa amb Emili Manzano, els continguts de la seva novel·la autobiogràfica "Arrels nòmades". L'iraquià Alibek, resideix des del 1981 a Barcelona, on dirigeix un restaurant, és també filòleg, i traductor de l'àrab al català.

 • Albert Serra i Francisco de Sert
  Veure vídeo

  Albert Serra i Francisco de Sert

  Albert Serra i Francisco de Sert, comte de Sert, seran els convidats que conversaran amb Emili Manzano sobre el temps com a tema literari i artístic, a partir de l'ideari expressat per Marcel Proust en la seva obra magna, "A la recerca del temps perdut". D'aquesta manera, "L'hora del lector" s'afegeix al tema de La Setmana de TV3: "El valor del temps".

 • "Especial Sant Jordi"
  Veure vídeo

  "Especial Sant Jordi"

  "L'hora del lector" emetrà un especial de Sant Jordi i es rebrà a quatre escriptors: dos de veterans -Isabel-Clara Simó i Emili Teixidor- i dos que aquest any han publicat la seva primera novel·la, David Monteagudo i Marc Cerdó. A més, un representant de la indústria de la distribució de llibres, Pep Amargant. Després s'emetrà un reportatge de Víctor Amela i Enric Juste sobre l'ambient als carrers i els punts de venda i Xavier Antich oferirà un reportatge fotogràfic.

 • "Col.laboradors: previ San Jordi"
  Veure vídeo

  "Col.laboradors: previ San Jordi"

  "L'hora del lector" ofereix un especial, previ a la setmana de Sant Jordi. Reunirà tots els col·laboradors al plató perquè facin les seves recomanacions als espectadors. Marina Espasa, Xavier Lloveras, Carlota Subirós, Carles Álvarez, Olga Jornet, Marta Ramoneda, Xavier Antich, Víctor Amela, Javier Pérez Andújar i Cecilia Dreymüller seran al plató amb el presentador i director Emili Manzano.

 • Marta Cardona
  Veure vídeo

  Marta Cardona

  Emili Manzano entrevistarà l'escriptora Marta Cardona amb motiu de la publicació de la seva primera novel·la, "Fora de lloc" (Angle, 2010), en què explica la seva experiència com a immigrant a l'Anglaterra dels anys 50. En l'espai del reportatge, Marina Espasa i Enric Juste parlaran amb l'escriptor israelià David Grossman. A la segona part del programa, el periodista Víctor Amela i l'escriptora Valeria Bergalli recomanaran diverses novetats literàries.

Anar al contingut