Les malalties infeccioses, en primera persona

Les malalties infeccioses són moltes i diverses, però totes impliquen canvis dràstics en la vida. En aquesta Marató he conegut persones que han superat infeccions greus, que han de conviure amb malalties infeccioses com el VIH o la tuberculosi, o que han estat a punt de morir a causa d'una sèpsia.

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3
La Marató de TV3

Rafel Bagot i Carol Camino ens relaten la seva lluita contra el dengue i la malària

El Rafel va agafar el dengue en un viatge que va fer a Tailàndia fa 10 anys. Van anar a una zona rural al nord del país i al cap de pocs dies es va començar a trobar molt malament: estava extremadament cansat, amb suor, febre i molt mal de cap. Va anar a l'hospital i les analítiques van confirmar que tenia dengue, una malaltia que es transmet a través de la picada d'un mosquit. Va estar 12 dies ingressat a un hospital internacional de Bangkok, lluitant contra el virus. Ell va tenir la sensació que es podia morir en qualsevol moment. Quan va tornar a casa, es va visitar el centre de les Drassanes i allà li van dir que el dengue estava superat, però el van avisar que el seu sistema immunològic havia quedat una mica tocat.
La Carol és optometrista i fa de cooperant. Fa 7 anys, va agafar la malària a Mali. Havia fet tota la profilaxis, diu que és molt curosa i sempre que viatja a Àfrica es medica de tot, però hi ha mosquits que són resistents a la medicació. Va ser mala sort. Al cap de 15 dies d'arribar a Mali, la Carol va començar a trobar-se malament , amb febre alta, diarrees i vòmits. De seguida va tenir clar que era malària. Li van donar quinina. Es va trobar molt malament. Els primers dies no era conscient de res. Els seus companys sí que es van preocupar perquè a un lloc com Mali, et pots morir. Fins i tot van avisar la família.

VÍDEOS DE LA COL·LECCIÓ

Anar al contingut