TOTS ELS PROGRAMES

S'han trobat 122 resultats.

 • Platges i nivell del mar
  Veure vídeo

  Platges i nivell del mar

  Quant temps podrem seguir gestionant les costes com en les últimes dècades? La majoria de les platges catalanes estan retrocedint i les mantenim abocant cada any grans quantitats de sorra. I el nivell del mar està pujant per l'escalfament global, els que neixen ara podrien veure'l pujar gairebé 1 metre, potser més. Ens aproximem al tema estudiant casos de platges de Barcelona, Blanes, Malgrat de Mar, l'Estartit i Delta de l'Ebre, amb la participació de: R. Sardá, del CEAB-CSIC; C. Ibàñez, de l'IRTA de St. Carles de la Ràpita; J. Jiménez, de la UPC; M. Canals, de la UB; M. C. Llasat, de la UB; J. Guillén, de l'ICM-CSIC; i X. Quintana, de la UdG.

 • Millorar l'aire que respirem
  Veure vídeo

  Millorar l'aire que respirem

  Les ciutats més avançades han pres mesures, des de fa anys, per reduir la contaminació atmosfèrica, que provoca quinze o vint vegades més morts que els accidents de trànsit. Mesures que són efectives quan són contundents, com les que han aplicat centenars de ciutats europees i nord-americanes. Amb la participació de: J. Sunyer, d'ISGlobal; X. Querol, d'IDAEA-CSIC; M. Anxo Fernández Lores, alcalde de Pontevedra; i la Plataforma per la Qualitat de l'Aire, d'entre altres.

 • L'aire que respirem
  Veure vídeo

  L'aire que respirem

  El trànsit provoca més morts per contaminació atmosfèrica que per accidents, quinze o vint vegades més. A l'Àrea Metropolitana de Barcelona, 3.500 morts a l'any. Una contaminació atmosfèrica que, a més, força l'escalfament global. Ens aproximem al tema amb dos especialistes de prestigi internacional: Jordi Sunyer, cap del programa de Salut Infantil d'ISGlobal; i Xavier Querol, investigador de l'Institut de Diagnosi Ambiental i Estudis de l'Aigua-CSIC.

 • Modelant la transició energètica
  Veure vídeo

  Modelant la transició energètica

  Onze institucions científiques europees, coordinades des de l'Institut de Ciencies del Mar-CSIC de Barcelona, desenvolupen un model per fer simulacions de transició a renovables.

 • Integrant l'atenció social i sanitària
  Veure vídeo

  Integrant l'atenció social i sanitària

  Davant l'envelliment de la població occidental, un model innovador s'està obrint pas en els països més avançats i també en algunes zones de Catalunya: la integració de l'atenció social i sanitària.

 • Ciutats defensores DDHH
  Veure vídeo

  Ciutats defensores DDHH

  Una quinzena de municipis s'han unit per convidar durant dues setmanes a Catalunya a 8 activistes defensors dels Drets Humans d'arreu del món que han compartit les seves lluites amb els joves.

 • Materials per al segle 21?
  Veure vídeo

  Materials per al segle 21?

  El desenvolupament de les tecnologies renovables necessita d'una gran quantitat de materials, molts d'ells rars, que podrien tenir dificultats de subministrament abans de mitjans de segle.

 • Lluitant contra la islamofòbia
  Veure vídeo

  Lluitant contra la islamofòbia

  Entitats, activistes i institucions , lluiten contra la discriminació i el racisme cap a les persones de religió musulmana.

 • Brigades Internacionals de pau
  Veure vídeo

  Brigades Internacionals de pau

  joves voluntaris de diferents països viatgen a zones en conflicte i acompanyen presencialment víctimes i defensors de drets humans. Els protegeixen físicament, fan d'observadors i alerten de les vulneracions dels drets humans.

 • Viticultura ecològica
  Veure vídeo
 • Precarietat laboral juvenil
  Veure vídeo

  Precarietat laboral juvenil

  Els joves viuen instal·lats en la precarietat laboral, tant si han trobat feina com si no en tenen. Són els sacrificats d'un model de sortida de la crisi plasmat en la reforma laboral.

 • Desglaç al segle XXI
  Veure vídeo

  Desglaç al segle XXI

  Estem vivint un procés de desglaç accelerat de l'Àrtic, de l'Antàrtida i de Groenlàndia. Un desglaç que afecta ja, directament, el nostre clima i les nostres collites i que elevarà el nivell del mar de manera considerable.

 • Kellys, netejadores d'hotel en lluita
  Veure vídeo

  Kellys, netejadores d'hotel en lluita

  En un sector amb grans beneficis econòmics com el turisme, les netejadores d'hotel pateixen precarietat laboral. Però han dit "prou": volen una professió digna. Per això fan pressió política, fan accions de protesta de tot tipus i s'ajuden mútuament a través de les xarxes socials.

 • Pep Canadell. El repte d'estabilitzar el clima
  Veure vídeo

  Pep Canadell. El repte d'estabilitzar el clima

  Pep Canadell és director executiu del Global Carbon Project, el consorci científic mundial on uneixen esforços les grans institucions, com la NASA, per estudiar l'impacte de l'activitat humana en el cicle del carboni.

 • Transició (de potència) energètica -2a part
  Veure vídeo

  Transició (de potència) energètica -2a part

  Fa dècades que la comunitat científica alerta que urgeix abandonar els combustibles fòssils. Cal un pla de transicio energètica, econòmica i social, que integri els humans en els cicles naturals del planeta.