La recerca sobre el càncer amb realitat augmentada

En què treballa actualment la recerca oncològica? El meteoròleg Eloi Cordomí, acompanyat pel robot social Pepper, ens ho ha explicat en un entorn virtual, amb imatges, gràfics i objectes reproduïts en 3D amb la tècnica de la realitat augmentada i la participació de nombrosos metges i investigadors.

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3
La Marató de TV3

La biòpsia líquida és una anàlisi de sang que dona molta informació del càncer

Entrevista al doctor Ernest Nadal. Una senzilla extracció de sang permet saber el tipus de tumor, detectar si hi ha mutacions i metàstasi i serveix també per precisar el millor tractament. Sabem que el càncer allibera al corrent sanguini cèl·lules tumorals i es poden detectar sense que el pacient tingui símptomes. El cap clínic de tumors toràcics i de cap i coll de l'ICO, Institut Català d'Oncologia, Ernest Nadal, assegura que d'aquí a pocs anys la biòpsia líquida es farà a tots els pacients davant la mínima sospita de tenir un tumor. El nostre robot Pepper ho celebra tot aixecant el dit polze.

Anar al contingut