La recerca sobre el càncer amb realitat augmentada

En què treballa actualment la recerca oncològica? El meteoròleg Eloi Cordomí, acompanyat pel robot social Pepper, ens ho ha explicat en un entorn virtual, amb imatges, gràfics i objectes reproduïts en 3D amb la tècnica de la realitat augmentada i la participació de nombrosos metges i investigadors.

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3
La Marató de TV3

Immunoteràpia: les defenses, la millor eina contra el càncer

Entrevista a la doctora Maria Martínez. La immunoteràpia són el conjunt de tractaments que ajuden les nostres pròpies defenses a destruir els tumors. Però moltes vegades no ho aconsegueixen perquè les cèl·lules tumorals actuen contra el sistema immunitari i el deixen inactiu. Entre les diverses estratègies de la immunoteràpia hi ha la de detectar les cèl·lules malignes quan s'escapen, s'amaguen o deixen adormides les defenses. L'oncòloga del Servei d'Oncologia de l'Hospital del Mar, María Martínez, explica que un altre dels mecanismes de la immunoteràpia és extreure de la sang les cèl·lules del sistema immunitari i al laboratori augmentar-les de mida o multiplicar-les. El robot Pepper està sorprès per les estratègies que tenen les defenses. Aquest any el Premi Nobel de medicina ha estat per als pares de la immunoteràpia en la lluita contra el càncer.

Anar al contingut