La recerca sobre el càncer amb realitat augmentada

En què treballa actualment la recerca oncològica? El meteoròleg Eloi Cordomí, acompanyat pel robot social Pepper, ens ho ha explicat en un entorn virtual, amb imatges, gràfics i objectes reproduïts en 3D amb la tècnica de la realitat augmentada i la participació de nombrosos metges i investigadors.

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3
La Marató de TV3

El robot i el cirurgià, un tàndem perfecte al quiròfan

Entrevista amb el doctor Francesc Vigués. El cirurgià manipula a distància amb les mans i els peus els 3 braços del robot Da Vinci que a l'extrem té el bisturí i les pinces i són els que intervenen al pacient. El Da Vinci és el model de robot que ha entrat als quiròfans per quedar-s'hi. El doctor Francesc Vigués, cap del Servei d'Urologia de l'Hospital de Bellvitge, diu que els robots permeten una cirurgia menys invasiva, més neta, redueixen les complicacions i els dies d'hospitalització. Intervenen sobretot en càncers de pròstata, bufeta i ronyó. El Pepper, el robot de La Marató, es mostra satisfet de les habilitats del seus cosins llunyans.

Anar al contingut