La recerca sobre el càncer amb realitat augmentada

En què treballa actualment la recerca oncològica? El meteoròleg Eloi Cordomí, acompanyat pel robot social Pepper, ens ho ha explicat en un entorn virtual, amb imatges, gràfics i objectes reproduïts en 3D amb la tècnica de la realitat augmentada i la participació de nombrosos metges i investigadors.

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3
La Marató de TV3

La clau de l'origen, tractament i control del càncer: el genoma

Entrevista al doctor Elías Campo. L'estudi del genoma humà és una de les línies de recerca més avançades i esperançadores contra el càncer. Un tumor maligne apareix quan la molècula de l'ADN, que és el llibre d'instruccions de les cèl·lules, transmet informació errònia de la cèl·lula mare a la seva filla. Si les cèl·lules sanes no reparen aquest error o bé no ordenen la mort de la cèl·lula filla, aquestes alteracions acaben formant un tumor. El director de Recerca de l'Hospital Clínic, Elías Campo, explica que desxifrar el genoma, és important un cop diagnosticat el tumor perquè ajuda a precisar el millor tractament i comprovar quines mutacions han provocat metàstasi o resistència als fàrmacs. El robot Pepper no amaga l'entusiasme que li provoca la llarga cadena de l'ADN.

Anar al contingut