Jorge Rodríguez Gerada - Laura Herrero

Aquest capítol de "La pell dels murs" està dedicat a l'artista cubanoamericà resident a Barcelona Jorge Rodríguez Gerada. Gerada és un dels artistes murals i de land art més reconeguts a nivell mundial i, en aquesta ocasió, fa una obra molt personal. Potser l'obra més personal de totes les que ha realitzat a la seva carrera. Així ho recull la realitzadora Laura Herrero en aquest documental.
Quan Herrero i l'equip del programa van proposar-li fer el seguiment d'algun dels seus projectes pictòrics, Gerada, després d'uns dies de reflexió, va decidir crear una obra especial que celebrés la vida del seu fill Neuquén, traspassat mesos abans, a causa d'una llarguíssima malaltia degenerativa.

En estreta col·laboració amb Gerada, Laura Herrero ha confeccionat una història delicada i profundament emocionant sobre la relació de l'artista i la seva família amb el fill perdut i sobre com l'art urbà també és un mecanisme de sublimació de l'amor.
El mural està situat a la Plaça Roca i Pi de Badalona, just al costat de l'estació de ferrocarrils, i ha comptat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Badalona, de Grues Kompe, de Pintures Montó i de Montana Colors.

La sèrie documental sobre art urbà "La pell dels murs" és una producció de TV3 amb la col·laboració d'Un Capricho de Producciones.

Subtítols en: català / English / castellano (traducción automática)
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3