TOTS ELS CLIPS

 • Pip, més que idiomes (clip del sumari)
  Veure vídeo

  Pip, més que idiomes (clip del sumari)

  Xinès mandarí, singalès, castellà, inuktitut, gaèlic, scots, català, grec, maori... són alguns dels idiomes que ha estudiat la Pip, una neozelandesa apassionada per les llengües a les quals dedica hores de feina com a professora, traductora i editora, però també la major part del seu temps lliure. Entre una cosa i l'altra l'hem poguda gravar preparant un àpat típic de la seva ciutat, Nelson, a l'illa del Sud: 'whitebait patties' (raoles de xanguet), 'poached bass' (llobarro bullit amb vi i espècies) i 'no-bake cheesecake' (pastís de formatge).

 • Chisato (Hida, Japó)
  Veure vídeo

  Chisato (Hida, Japó)

  La Chisato va arribar a Barcelona l'any dels Jocs Olímpics. A aquesta artista originària del centre del Japó, de Hida, li va agradar tant l'ambient de la ciutat, la llibertat que s'hi respirava, que va decidir quedar-s'hi i perfeccionar aquí els coneixements sobre ceràmica que havia après al seu país. Sempre que pot torna a Hida i a Takayama, la seva ciutat, però sap que, de moment, no canviaria per res ni el clima ni la brisa del Maresme on viu, als afores de Cabrils. En l'antiga masia del segle XVIII que comparteix amb altres amics i artistes organitza, de tant en tant, cursos de "raku", un tipus de ceràmica japonesa que fa servir tècniques especials de cocció. Però el gruix de la seva activitat i la major part dels tallers els fa a Barcelona, a l'estudi-galeria que acaba d'obrir al barri de la Ribera. Assistirem a la inauguració i a la preparació dels seus "makizushi", però també a la comprensió utilitària de la ceràmica més enllà del seu valor decoratiu. Un dels plats més tradicionals a la cuina de Hida són els "mohei gochi", una mena de pastissets d'arròs, cuits a la brasa, que s'acompanyen amb una salsa feta a base de "sèsam salvatge", unes llavors pròpies de la zona que reben el nom d'"egoma".

 • Reunió a la cuina
  Veure vídeo

  Reunió a la cuina

  Acompanyem "Karakia" al Barri Vell de Girona a compartir un àpat a casa de l'Audrey. Va néixer a l'illa de la Reunió, a l'Àfrica, i ens ensenyarà a preparar diferents "rougails", un tipus de guisat; "samoussas", unes empanades, i "bouchons", uns farcellets de pasta amb porro i botifarra. La cuina de l'Audrey és plena de gent i fa olor de vainilla, "combavas", gingebre i mango. El menú ens porta del sud del continent africà fins a l'orient.

 • Un esmorzar a la turca
  Veure vídeo

  Un esmorzar a la turca

  "Karakia" ens porta a casa de l'Oguz, nascut a Ankara, a Turquia, i la Greta, catalana d'arrels internacionals. Ens reben amb un bon esmorzar d'ingredients mediterranis, el 'cevizli ezme', una barreja cremosa de nous i formatge, però és només per obrir boca. Ens quedarem també a dinar amb ells. Pots veure l'edició sencera a: www.tv3.cat/karakia

 • Yorgos (Salònica, Grècia)
  Veure vídeo

  Yorgos (Salònica, Grècia)

  En Yorgos recull a l'hort de casa moltes de les herbes i hortalisses que acompanyen els plats amb els quals va créixer a Salònica, l'antiga ciutat portuària de l'Egeu.

Anar al contingut