TOTS ELS PROGRAMES

 • Ja t'ho faràs! - capítol 8
  Veure vídeo

  Ja t'ho faràs! - capítol 8

  Comencem tot fent un test "autoirrigat", és a dir, un test que es rega sol, per casos com les plantetes que els nens porten de l'escola i que solen morir ràpidament per falta d'atenció. Només cal una ampolla de plàstic de refresc i dues tiretes de roba de cotó, i en cinc minuts el tenim a punt. L'altra peça que en Rafel treballarà al plató és un tamboret vell i amb el seient rebentat, que reentapissarem, decaparem i envernissarem fins a deixar-lo fet una petita joia. Rebrem al plató la visita de la Marta Barberà, bloguera de "Second Funniest Thing" i tallerista, que ens ensenyarà a estampar samarretes amb ceres de colors, un procés ràpid i fàcil de resultats espectaculars. A més, visitarem un taller de manualitats on, entre altres coses, es fa "decoupage", i coneixerem en Ralp, un artista que fa música amb els circuits d'antigues "game boy" de Nintendo. A Millor que Nou, finalment, ens ensenyaran a reparar una cisterna de vàter que raja.

 • Ja t'ho faràs - capítol 7
  Veure vídeo

  Ja t'ho faràs - capítol 7

  Avui aprofitarem una bola del món d'aquestes amb llum a dins per fer-ne un llum de sostre, això sí: a canvi que perdi tot un hemisferi. També farem un penjacollarets amb animals de joguina, que simula amb humor una taula de trofeus de caça. Descobrirem l'"electrotèxtil", una tècnica que incorpora els leds al ganxet per donar llum o so a petites creacions manuals. Entrevistarem uns joves creadors que fan guitarres amb palets de fusta, i aprendrem a sargir-nos els mitjons als tallers de reparacions Millor que Nou. L'artista d'avui és Quim Rifà, que treu de cal drapaire la matèria primera de la seva obra.

 • Ja t'ho faràs - capítol 6
  Veure vídeo

  Ja t'ho faràs - capítol 6

  En Rafel, al plató, ens mostra com fer una taula auxiliar amb tres palets: una feinada considerable, però amb un resultat excepcional... També, i com a activitat molt més ràpida, ens ensenya a transferir imatges sobre fusta. Al reportatge descobrim el que són les guerrilles de ganxet, que omplen els carrers, inesperadament, d'art fugaç en llana o cotó... En Rafel entrevista Aviv Kruglanski, profeta del ganxet "freestyle", i acaben tots dos amb barbes postisses de llana. A més d'això, al "Millor que nou" veurem com reparar un comandament de consola de jocs; sabrem "Cinc coses que hem de fer"... quan collem cargols, i coneixerem l'obra de Jana Álvarez, dissenyadora i il·lustradora.

 • Ja t'ho faràs - capítol 5
  Veure vídeo

  Ja t'ho faràs - capítol 5

  Aquesta setmana, que és la cinquena d'emissió, en Rafel té una feinada: per començar, ens farà a plató un bonic portallapis amb una llesca de tronc d'arbre...Després tallarà una taula vella per la meitat, la pintarà i la convertirà en una consola vintage, decapant-la i donant-li una capa de "chalk paint", una pintura ben especial. El reportatge ens portarà a un obrador de Sant Boi de Llobregat on es fan els pastissos i cupcakes més originals: els fa una arquitecta, i a més de bons són bonics. L'artista Jaume Roser, un industrial a punt de jubilació, ens mostra les obres que ha anat fent al llarg dels anys per tal de no llençar els metalls sobrants de les seves empreses. A Millor Que Nou ens ensenyen què fer quan se'ns punxa una roda de la bicicleta...i no volem o no la podem canviar. I, per acabar, en Rafel ens mostra com es fan els avions de cartró per jugar, una idea especial per als nens.

 • Ja t'ho faràs - capítol 4
  Veure vídeo

  Ja t'ho faràs - capítol 4

  El presentador fa a plató una cadira amb "skates" vells, un jardí penjant amb bombetes buidades i entrevista dues dissenyadores que fan pachwork tan pràctic com artístic. Descobrim el món del pachwork i les diverses tendències que hi ha. A Millor que Nou aprenem a arreglar l'òptica d'un CD que no funciona. I coneixem l'artista Karol Bergeret, que com a matèria primera fa servir taules de planxar.

 • Ja t'ho faràs - capítol 3
  Veure vídeo

  Ja t'ho faràs - capítol 3

  Rafel Vives farà a plató una prestatgeria amb caixes de fusta velles, unes làmpades amb pots de vidre de conserves i un marc de fotografies amb petites joguines inservibles. El tercer programa emetrà un reportatge sobre una associació anomenada La Bufanda de la Iaia, que convoca trobades de gent per fer bufandes de punt de mitja al carrer, que després venen per donar suport econòmic als Amics de la Gent Gran. En un altre reportatge es parlarà sobre Eduard Palaus, un escultor que troba la matèria primera de la seva obra a la natura... o a cal drapaire. I a la secció "Millor que nou" s'ensenyarà a canviar la disquetera espatllada d'un ordinador.

 • Ja t'ho faràs - capítol 2
  Veure vídeo

  Ja t'ho faràs - capítol 2

  Rafel Vives, el presentador, farà a plató una tauleta auxiliar fent servir una maleta vella i una cadira trencada. També aconseguirà muntar un penjador amb tres forquilles antigues i una fusta. A plató hi haurà Cristina J. Batista, mestra i precursora de la tècnica japonesa de ganxet anomenada amigurumi, amb què es fan ninots de ganxet en 3 dimensions. A més, s'emetrà un reportatge sobre Tricotin Tricotan, una associació que posa en contacte àvies, a les quals ensenya a fer amigurumi en sessions col·lectives, amb nens en situació de vulnerabilitat a qui les iaies visiten i regalen els ninots. Un altre reportatge presentarà Jordi Prat, un artista cotitzat internacionalment que pinta amb restes de cartells que troba pel carrer. I a la secció "Millor que nou" s'ensenyarà com reparar una roda punxada de bicicleta.

 • Ja t'ho faràs - capítol 1
  Veure vídeo

  Ja t'ho faràs - capítol 1

  En el primer capítol del programa, Rafel Vives es presenta fent un objecte molt senzill: un portaespelmes festiu amb llaunes de conserva i també ha muntat una peça més complicada, perquè farà una prestatgeria raconera amb dos porticons vells de fusta. A plató hi ha el músic i luthier Pep Pascual, l'home que fa música gairebé amb qualsevol cosa que li caigui a les mans. D'altra banda, els espectadors poden descobrir l'obra de tres creadores que fan joies amb objectes reutilitzats tan curiosos com cintes de cinema súper 8, agulles de fer mitja o restes de cuir. A l'espai "Millor que nou" ensenyen a escurçar pantalons. I per acabar, es veu com l'artista Felip Gaig fa art tot esclafant objectes quotidians.