TOTS ELS PROGRAMES

 • Els països emergents
  Veure vídeo

  Els països emergents

  El senyor K, en aquest capítol, viu a l'Índia. És un país que fa només 25 anys era molt més pobre que ara. Però últimament ha tret el cap a l'economia del món. Què ha passat? Com ho ha fet? Com l'Índia, d'altres països han fet el mateix. Són els països emergents.

 • El petroli
  Veure vídeo

  El petroli

  El senyor K, en aquest capítol, juga a un joc: comprovar quantes coses de les que ens envolten tenen petroli. Uf, moltíssimes! Tot i que és una substància lletja i enganxifosa, és valuosíssima: tant que n'hi diuen "l'or negre". Com es treu? Cap on va? Quins inconvenients té?

 • Les 3 Gorges
  Veure vídeo

  Les 3 Gorges

  El senyor K, en aquest capítol, és un navegant. Però el seu vaixell es troba un mur immens que no el deixa passar. Es diu les Tres Gorges, és a la Xina i és la presa més gran del món.

 • La conquesta del Pol Nord
  Veure vídeo

  La conquesta del Pol Nord

  El senyor K, en aquest capítol, va a bord d'un vaixell que per primer cop creua l'Àrtic a l'hivern. Pels comerciants una ruta més curta vol dir estalviar diners però per al medi ambient és molt mala notícia: vol dir que l'Àrtic està malalt.

 • La màquina de vapor
  Veure vídeo

  La màquina de vapor

  El senyor K, en aquest capítol, viu a l'Anglaterra de fa 300 anys. És l'ajudant d'en James Watt, un enginyer que canviarà la història de la humanitat amb la seva màquina de vapor, un element importantíssim per a la Revolució Industrial.

 • Els canals de Panamà i Suez
  Veure vídeo

  Els canals de Panamà i Suez

  El senyor K, en aquest capítol, és un arquitecte francès que està treballant en un encàrrec molt important: fer un forat de 130 metres per unir dos mars. És el canal de Suez, un canal que canviarà les rutes comercials mundials.

 • La fil·loxera
  Veure vídeo

  La fil·loxera

  El senyor K, en aquest capítol, és un savi que estudia com eradicar la fil·loxera, un animal minúscul que va provocar un daltabaix a la vinya catalana cap al 1890. D'on venia? Què va provocar?

 • Les rutes comercials
  Veure vídeo

  Les rutes comercials

  El senyor K, en aquest capítol, és un monjo que va viure fa 1.500 anys. Té l'encàrrec de dur-li a l'emperador cucs de seda i robar-los el secret als xinesos, que durant segles van comerciar amb la seda per tot el món, transportant a més de seda idees, religions, llengües i d'altres invents.

 • Què és una empresa?
  Veure vídeo

  Què és una empresa?

  Hi ha un munt de paraules que tenen a veure amb les empreses i que intentarem definir: què és una nòmina, un sou, agafar la baixa, jubilar-se... conceptes que sentim constantment però que potser els més petits no tenen del tot clar què signifiquen.

 • D'on surten els diners?
  Veure vídeo

  D'on surten els diners?

  Si estem en crisis... per què no fabriquem més diners? En aquest capítol intentarem respondre a aquesta pregunta tan senzilla i a l'hora tan complicada.

 • Què és un sindicat?
  Veure vídeo

  Què és un sindicat?

  A les primeres fàbriques europees els treballadors ho passaven ben malament. Així va ser com van néixer els sindicats. En aquest capítol us explicarem per què serveixen i per què són tan importants.

 • Què és una cooperativa?
  Veure vídeo

  Què és una cooperativa?

  Quina diferència hi ha entre una empresa i una cooperativa? Gràcies al Senyor K i als seus amics, que han inventat un robot molt curiós, ho investigarem.

 • Què és una crisi econòmica?
  Veure vídeo

  Què és una crisi econòmica?

  A la tele, els diaris, a la cafeteria mentre esmorzem... durant uns anys, la paraula crisi ha sonat i molt. Però és la primera que hi ha hagut? L'ha patida tothom? A l'InfoEkonomia d'avui ho descobrirem.

 • Què és la declaració de la renda?
  Veure vídeo

  Què és la declaració de la renda?

  Què és la declaració de la renda

 • Què és una divisa?
  Veure vídeo

  Què és una divisa?

  infokeconomia - Què és una divisa