Revolució a la fàbrica

Revolució a la fàbrica

"La roda ja girava, i la revolució va arrelar amb força. Però tot va començar gràcies a un fet concret: la fabricació de les indianes".
Barcelona va ser una de les grans capitals europees de la indústria des de finals del segle XIX fins a finals del XX. Aquesta revolució va transformar la ciutat i, fins fa pocs anys, el seu "skyline" estava definit per centenars de xemeneies fumejants. Ara ja no fumegen, però moltes d'aquestes xemeneies segueixen decorant el paisatge urbà. En aquest gran recorregut farem un homenatge a la història industrial de Barcelona, entendrem què eren les indianes i per què van ser tan importants les indianes al Museu de l'Estampació de Premià de Mar, descobrirem que molts dels edificis del Raval tenen un passat industrial excepcional, aprendrem a fer una bufanda amb un teler tradicional, visitarem la fàbrica de creació de la Fabra i Coats, participarem en un assaig de la companyia Insectotròpics,
farem "running" pel Parc de l'Espanya Industrial i pel barri de Sants, i visitarem una de les fàbriques més antigues de Barcelona que segueix en actiu, però actualitzada, l'antiga fàbrica Damm.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3