L'Aleix i l'Amparo del Cafè Pessets presumeixen dels productes locals, com la carn de l'ovella més pallaresa de totes: la xisqueta. Els encanta sorprendre els seus hostes, i per això fan una salsa barbacoa amb el tapaculs, un fruit silvestre.
La Maria, que ha voltat pel món per amor, fa temps que va canviar Las Vegas per una parada de pastissos al Mercat Puigmercadal de Manresa. El seu company, el Marc Antoine, és un artista que formava part de la Companyia Cirque du Soleil.
L'Alexis Peñalver és dels cuiners que defensa el receptari tradicional i els plats de xup-xup i de paciència. Com el capipota que fa a partir de la recepta dels "callos" a la madrilenya. És un plat fàcil i no gaire llarg, i tot i això l'Alexis reconeix la missió de bars i restaurants per defensar aquests plats casolans però que a les cases ja no hi ha temps de fer. Això sí, el cap, la pota i la tripa de vedella compreu-los al mercat, que els venen ja cuits.
Al mercat ambulant de Malgrat de Mar ens colem a la parada de roba de la Montse i la Mari, dues germanes que han posat l'ànima en la seva pròpia marca de roba solidària amb la lluita contra el càncer.