TOTS ELS CLIPS
La Maria té endometriosi i menjar bé li ha canviat la vida
La Maria té endometriosi i va començar a comprar al mercat quan li van dir que hi ha aliments que inflamen. Ara basa la seva alimentació en verdures, alguns cereals, llegums, carn, peix i ous.
És més cara la verdura i la fruita ecològica?
El Raúl és pagès, masover i venedor. Ell afirma que la verdura ecològica no és més cara però la fruita sí. Segons ell, el que ens hem de preguntar no és per què és més cara la fruita ecològica sinó per què és més barata la fruita no ecològica.
Com es marca el preu del peix?
Els vaixells arriben al port i, en funció de la quantitat, es marca un preu o un altre. Així es veu la subhasta del peix a la Llotja de Vilanova i la Geltrú.
Què ha de dir l'etiqueta del peix a la parada?
A l'etiqueta que acompanya el peix a la parada ha de constar l'espècie, l'origen i el dia que s'ha pescat
Els mercats han d'obrir a la tarda? Sí o no?
Els mercats municipals també han d'obrir cada dia a la tarda? El debat està obert. Hi ha qui pensa que no cal perquè a les tardes tenen pocs clients i hi ha qui pensa que no fer-ho és deixar morir els mercats.
Una taller de cuina amb gimcana inclosa al Mercat de Sants
El Mercat de Sants ha estrenat una aula de cuina. Està pensada perquè hi passin escoles, casals d'avis, clients del mercat... "Gent de mercats" assisteix a un taller de cuina en què els assistents han d'anar a buscar tots els ingredients a les parades del mercat en només... 15 minuts!
Els consells del bon bacallaner
Les lliçons del Jaume Vila, del Mercat de la Mercè, per obtenir el màxim de sabor del bacallà.
El recorregut del peix: del mercat central a la parada
El Francesc està a punt de deixar el negoci en mans del seu fill Pere, però encara comparteixen la feina a la parada i, de matinada, van a comprar el peix a Mercabarna, un mercat central amb codis propis.
En Xavier: peixater al cor i carnisser per amor
En Xavier prové d'una nissaga de peixaters, els Perelló, però ara tan aviat talla peix com carn. De fet, ha hagut d'aprendre aquest altre ofici per amor.
La Remei, una pagesa amb parada al mercat de Vilanova i la Geltrú
La Remei és pagesa i fa 45 anys que té parada al mercat de Vilanova i la Geltrú. Combinar totes dues activitats no és fàcil.
Runners de mercat
Al mercat de la Mercè descobrim com fer esport uneix molts dependents. Acompanyen l'equip de "runners" del mercat.
L'Àngels, una pagesa amb parada al mercat de la Concepció de Barcelona
Àngels Fisas és una paradista de fruites i hortalisses amb els camps al Baix Llobregat que agrairia que els dies tinguessin vint-i-cinc hores. Comparteix les feines del camp amb el seu fill i soci, el Lluís, un pagès que cultiva una trentena de varietats de tomàquets i no n'ha tastat mai ni un!
La Maria Cinta i el Julián, els últims cabrers de les serres de Cardó i el Boix
Anem fins a les serres de Cardó i el Boix a conèixer els últims pastors de cabres d'aquells paratges, que són els pares del carnisser Julián Montero.
Cuinem amb herbes silvestres recuperades amb Eixarcolant al mercat de la Masuca d'Igualada
Al mercat de la Masuca d'Igualada aprenem a preparar una truita amb plantes "oblidades", herbes silvestres recuperades per a la cuina per un grup de joves molt actiu, els de l'Eixarcolant.
Olga Rovira, la creadora del "sushi català", té parada a la Masuca d'Igualada
Al mercat de la Masuca d'Igualada coneixem una emprenedora incansable, Olga Rovira, creadora del "sushi català".