Franco i el franquisme

Qui era Franco? Com era la vida a l'Espanya franquista? Què n'ha quedat de la última dictadura espanyola?

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3
.CAT

El franquisme: del silenci a la memòria

El règim del dictador va durar pràcticament 40 anys, els mateixos que fa que tenim democràcia. Moltes veus reclamen encara una reparació del que va significar el franquisme: la repressió, el silenci, la desmemòria. Per una banda, les famílies de les víctimes de la Guerra Civil que demanen conèixer on van ser enterrats els seus i que es restitueixi la seva memòria. I per l'altra, hi ha qui vol que la democràcia es desfaci dels " tics" heretats de la dictadura.

Ariadna Oltra ha abordat aquestes qüestions en el ".CAT" d'aquest dijous 9 d'abril amb Roger Heredia, besnét d'un soldat republicà desaparegut durant la guerra civil, impulsor del Banc d'ADN; Miquel Puig, director general de relacions institucionals i amb el Parlament del Departament de Governació. Entre les seves funcions hi ha la d'impulsar i coordinar actuacions en matèria de desapareguts i fosses comunes; Manel Perona, president de l'Associació per la Recuperació de la Memòria Històrica de Catalunya; Andreu Mayayo, catedràtic d'història contemporània de la UB; Joan Tardà, diputat d'ERC al Congrés; Daniel Arasa, periodista i historiador, i Fernando Sánchez Costa, historiador i diputat del PPC al Parlament.

Ariadna Oltra també ha parlat amb Miquel Morera, que va entrar a l'exèrcit republicà amb 16 anys, va lluitar al front i va ser tancat a la presó model i després reclòs en els camps de concentració d'Horta a Barcelona i Reus. El programa també ha estat testimoni de la troballa de les restes d'un soldat republicà que va morir a la serra de Riés.

Anar al contingut